【連登 商業電台 光明頂 討論區(七十四)】

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
咩事要po 呢張圖
Armistice Day
以為係Prince Philip
sorry
https://www.facebook.com/153101271399976/posts/4624189640957761/

#永誌不忘 - 11月11日是和平紀念日,以誌戰爭陣亡軍人及死難者。英國駐港副總領事何思婷早前到訪跑馬地香港墳場及新田廓爾喀軍人墳場,獻上花圈以悼念逝去英軍。我們感謝英聯邦戰爭公墓委員會的保養管理工作,以及Morris向我們的講解。

11月11日早上11時,領事館會默哀兩分鐘以悼念陣亡軍人及死難者。
而家補返兩分鐘
定位一尊而加講得咁口響
Dream bear 都覺得可以比習繼續做
又舉外國有78歲總統
德婆連任多屆做例子

但係外國最高權力的決定方法制度化左同透明
唔似中共要開呢d幾多中全會咁閉門傾
一d都唔透明同唔知點決定
鬥吹風

對我黎講最大的問題係習小學雞之後果個點決定
強如毛太祖生前一人專政
臨死指定的華國峰一定可以比人兩年鬥走
乜功績都無的習近平生前可以指定繼任人
一過左身請問佢指定的繼任人又點服眾

仲有習近平生前根本未有真正的實績
只係靠吹強國喇變勁左,但唔攻台灣根本證明唔到
同時又要防內部有人做反
真正培養繼任人果時都一樣要防佢作反

所以點解仲會覺得唔係靠血脈傳承(以前帝王家天下同而加北韓)而單單靠個人崇拜的獨裁可以永續
口風轉得快最緊要。冇記錯夢翁之前上光明頂咪又係舉返差唔多例子去批評雜氏專政、戀棧權位。昨晚就用返差唔多例子,再加多少少歐美國家元首做例子話不停連任都冇問題,年紀大又唔係問題⋯⋯

年紀大係考慮問題,因為國民會擔心年紀大候選人健康、精神上可唔可以負擔到呢個職位。最後都係從‘能力’去考慮。

仲有,佢用歐美民主國家去做例子會唔會攪笑啲?人哋行民主制度,真係通過唔同民選系統選舉坐上元首位置。隣国又係咩?用俄國去做例子就唔反對,大家都只係玩𡁵同一個遊戲
不會忘記!
政府所謂專家全撚部都係垃圾

聽鳩噏半個鐘

唔撚啱聽熄機
續集
自我FF
毒撚
京都
中二病也要談戀愛
係咪想暗示維尼中二病?
其實尖啤好熟書, 上面D行文, 雖然正常人會睇到黑人問號, 但入面d字詞唔係亂用
喂,係句號嘅話就快撚啲喇
馮同學升左職大膽左

中二病
係咪想著草
Mon post
貼堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞