【連登 商業電台 光明頂 討論區(七十四)】

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
可惜只係中國象棋
如果係西洋棋 有得升變 就
Bloody Hell
簡直係連鎖咖啡店中嘅潲水
我以前都講左派重大獲,係以破錯誤舊野為主要思想,咁變咗去到尾打破正常野時,冇得返轉頭
暖化、恐怖主義、價值崩潰

呢三範淨係得左或右都搞唔掂但同時係真正既危機
Dismiss
下次十一點再會
又轉左ENDING 係 下次十一點再會
左膠最叻破舊立新,但佢地所謂嘅「新」其實係新不如舊
要有人行右
你先可以企中間
點解今晚美國有官員訪問台灣

報個位新聞報道員講嘢「堅決反對」
「嚴政交涉」

咁剛勁有力嘅
因為唔知會唔會係星期五晚播
中間啦,左右一極都牙煙

見識過trader個種你死你事最緊要有得執又係得人驚

破4舊建制即原罪又係荒謬過頭

其實label 左右本身可能或唔知係咪只係一種歸納式分類或者定義方便討論,唔知點解搞搞下會變成二分同對立
That’s why we are here ,寶
係就都好
全球撚化
如果仲係joe仔或Harris 做總統,有票投百分之一億投共和黨同保守黨,問題係而家睇落再講左右(利申有票一定投右)唔係霧鼓晨鐘既思想對沖而係左右分屍緊

唔係各打五十大板之後講左等如無講,而係d問題/敵人唔會等你西方陣營內訌完先惡化/起q

投trump既人係因為trump係trump 同trump 幹練而不空談所以投trump,而唔係因為佢係共和黨同夠右

左派成膠,都係因為盲目之後僵化而不能自我檢視
無錯。左右二分實在太籠統,唔識分呢個年代嘅人用。以前嘅人嘅教育水平同分析handle唔到先要用呢類咁layman。現今仍然用「左右」去討論完全局限晒。
左派成膠係必然發生嘅。因為佢本身就自我思想矛盾。十九同潘東凱詳細列過晒佢有乜矛盾。
跟Ching 學野
佢地既決定最慘係會波及全世界

班大哥係外交 /貨幣政策 etc打個黑痴,全世界都會hi都應

而家愈黎愈似玩緊俄羅斯輪盤

如果無講係中文字,我以為係西夏文。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞