三國志 · 戰略版 (42)- S5 天下爭鋒篇!忠烈女帝-關鳳!

1001 回覆
1 Like 4 Dislike
之前唔係聽180全面反攻成功咩?
做咩搞到同179一樣要縮司...?
尻估:
孫權:臥薪,一力
陸遜:太平,鬼車
魯肅:軍民,挖骨
佢孫權99%自帶一力
滿紅孫權
唔係,我都想去63
滿紅孫權
百騎一騎 雄才古錠刀
凌統 就裸衣 折衝
周泰 虎豹 鋒矢陣
https://zanyouxi.com/network/459147.html

決定組個馬超扮雄才
我都係睇倒e個文章所以組我果隊(但我無西涼橫掃,所以玩虎豹突擊流),

我而家咁組,最佳情況係
1坐斷東南俾中凌統
2對面無箕陣盛氣八門(我凌統攻擊高過孫,所以亦唔怕奇計)
3凌統國士之風俾孫權
4凌統先攻幫孫權刷出連擊破陣
5 對面無暫避,或孫權打果個人無食暫避嘅減傷

咁樣孫權響第一回合群攻,連擊,破陣下、
50lv 果陣孫權最高試過第一回合普攻打(2100+1450+1450)*2=約10000
仲未計一騎百騎
Ok 避戰

等我講下成個故事啦,兩個韓服未開波已經互屌到飛起,之後kr100話唔會外交,要一個打晒kr104, 180, 184,所以3個服都有晒共識,要合作對抗kr100

開服無幾耐180最先由江東入江漢,同日kr100都嘗試開博望但失敗告終,180目標一路鋪到博望想頂死kr100,但第二日kr100就成功開關,仲要極速鋪到新野,逼番180去江夏郡,kr100同一時間仲鋪去上洛西城

無幾耐kr104同184盛世都分別入左關中,亦都一路鋪去上洛西城,之後kr104, kr100同一時間分別開西城,上洛。kr100想偷西城偷唔到,反而上洛被盛世成功偷雞。

當日kr100就決定全員番山東開州府,全面下匪去關中打kr104,所以180就一路暢通無阻打到去析縣,博望。

180就咁一路係江漢安穩開析縣入司,而同時間關中kr104同盛世就被kr100燒到黑晒,180入司後全力鋪向洛陽,kr100亦都好快開左潼關,而且極速鋪到函谷關,180當機立斷隔日中午就開洛陽,有驚無險咁55分鐘佔領洛陽。

拎左洛陽之後,180高層決定實施餓匪策略,就係禁止所有人搬入洛陽(但同時間又要防守?),因為洛陽戰線太遠既關係,所以無幾耐洛陽周圍變晒黑地,180節節敗退,期間kr104同184盛世嘗試合力開風陵渡但被kr100偷走,180決定放寬餓匪策略,開放門神進駐司隸,洛陽戰線一度進入膠著。

由於kr100全面入司,kr104同184盛世亦因此得益,有充足時間去發育,所以不久後180, kr104, 184盛世合作由兩邊發起攻勢,kr104同盛世全力打風陵渡,180亦都全力推進函谷關,風陵渡最後失守,由kr104拿下,而180最後都成功反推函谷關。

Kr100由於失利,決定全員起兵關中向kr104報復(真係好大仇口),kr100兩日後就拿下陽平關,目標係令kr104拎歷戰,與此同時,kr104同180突然解友盟,180開始俘虜kr104係江漢同司隸既人,就係因為咁,kr100同kr104世紀大和解,合作打番180, 而184盛世就番去河北保州府,184磐石同時間又係江漢同180起衝突,180瞬間變眾矢之的。

最新情況係匪輕鬆拿下長安,然後再入司隷手撕函谷關,依家已經打緊虎牢關,打埋虎牢關應該就清洛陽周圍。而kr104就經風陵渡一路俘虜去到孟津,依家180愈黎愈多人下匪話去打184同kr104。 完

Cls, 打左咁多
我想係到代表127
同久智哥講聲sorry
比你打保齡打死好過比狐狸害死
八門任抽架喎
92-130服11月17日結算
梗係唔係減傷太少啦,雙頂級減傷已經叫多啦,問題係佢暫備減兵刃係落陸遜唔係孫權,遇吳騎個啲高爆發,孫權數值又低,俾人爆頭係正常,所以呢隊野唔係for白板玩
梳屎呢
專屬
岩岩見到
咩事
我見岩岩收到結算消息 就上黎望下見到你留言
終於都結算
AFK左就快2星期
差d棄game
127 被人伏
呢季s4 每個服都好似特別多on9野
有無故事聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞