屋企人出軌 可以點

536 回覆
658 Like 20 Dislike
你係咪戴開帽呀?咁激動
試下件事發生喺你到你會唔會即刻講囉
決定講唔講 影響嘅唔只係我老竇除唔除帽嘅問題喎
點解我唔可以諗清楚先再決定講唔講?
點解你d價值觀咁扭曲
無端端? 出軌當日冇諗過會破壞頭家?
野就佢扑 樓豬就奉旨要幫手隱瞞搞到自己都唔好受?
過來人

你都大個成年人
唔洗驚小朋友離婚撫養爭一餐
其實唔理係最好

暫時喺父母眼中
冇跡象顯示你知
你亦冇100%肯定晒來龍去脈
冇100%肯定父母
各自知幾多估到幾多
冇100%知背後原因
佢哋仍然相敬
冇乜矛盾衝突傷害

你話老豆係好好
如果老豆扮唔知 唔想個家有事
唔想你同你媽唔開心
你講咗 其實好大鑊 好傷
對呢個年紀顧家男人嚟講
個傷可能大過佢自己戴帽
你唔講 最多都係不知者不罪

各人嘅傷有幾大 冇人知
由得佢哋自己呃或坦白或踢爆
我覺得會係好啲
普遍現象,都唔係第一日嘅事
樓豬一日唔講自己心入面都好難面對佢兩個
但若然要講 最緊要畀老豆知道 無論點你都會陪佢支持佢
就係呀女嘅身份先冇資格講,真又好假又好都叫做比咗個美滿家庭樓主21年,做到咁樣呀女仲有資格用家庭兩個字去批判父母嘅感情咩
唔係幫樓主 但依啲嘢作為仔女真係好難講出口
唔好中計,佢地攻擊完我見冇乜反應會黎撩你
你好似我咁 唔好比佢影響就OK
會唔會係騙案
叫下鴨啫
你的價值觀是?
如果有能力查到條仔嘅嘢
或查到對話
大概知唔係騙案之類
可能係你可做嘅嘢

其餘就由得父母
兩個大人自己處理
對一個好老豆嚟講
活喺表面美滿好啲
定拆穿破壞好啲
唔係你同我估到
你嘅開心幸福 喺佢眼中
分分鐘重要過佢自己係咪帽
你又唔知老豆知幾多估到幾多

暫時如果冇乜大風浪衝突
睇定啲先
可能又係德國機司
過來人

嗰陣我都唔明點解呀媽要咁做,覺得佢好衰

但而家睇返轉頭,其實父母都係兩個個體

係因為生咗我所以責任上大家變咗個家庭

後生仔冇左感情嘅可以分手,但父母為咗責任就冇咗選擇權
佢講嘅野係有機會發生
不過你暫時係唯一知情者的確好難權衡利害
好大壓力 我明 我經歷過
如果你老竇係真唔知嘅話
某程度上你係決定依個家嘅未來嘅關鍵

如果你屋企一直都係咁美滿嘅話真係搵老母針針
即使佢唔肯番轉頭 都知道點解佢會咁做
珍 經歷過會睇清楚啲啲
因為未發生之前會覺得佢地係屋企人 係同一件事
由細到大都係咁 唔會突然意識到有一日會唔同

但未生仔未結婚之前同我地好多人一樣 只係人地嘅仔女
屋企張床一萬蚊?
由佢出軌果刻 就已經埋下種子
無論你好壓抑自己咁掩蓋 定揭發件事 都唔會係你做錯決定 你同老豆都係受害者 最緊要互相支持

正常咁大個人 相處有問題咪嘗試解決 唔得咪分開 先再發展新關係

好多人扭曲成因為相處有問題 從而我先出軌 將個責任推返去受害人身上 搞到佢不合理地出現內疚感以為一切都佢錯
又或者大條道理屌返轉頭叫佢為左頭家忍下囉 攞出黎講就係唔識做人 之類說話
前文話有合照
所以上得面登唔好咁認真

個個都鳩吹

一係就上網網上討論區區要實名登記

如果唔係一唔岩聽班仆街就追住人地屌老母

但現實見到啲白卡佬或黑底走都走唔撚切
唔係機司呀
有見過面㗎 不過係咪呃錢就唔知了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞