4年前投林鄭一票,今引入海外醫生,方津生「太天真相信政府」

431 回覆
1262 Like 94 Dislike
Condom
屌你老母用下腦就知擺明放支那醫生落黎
你望下條例先講啦。 新修例之前,有樣叫 limited registration 有限度註冊 的制度, 醫管局一路有用來請 海外專科醫生 來香港做。

所謂 海外專科醫生 係要HKAM,Hong Kong Academy of Medicine 香港醫學專科學院 認可的 海外專科資格, 一直只係批 英聯邦國家的 專科資格,無批過 中國專科資格

新修例相對原有的 有限度註冊 的突破位係 豁免執業試,海外專科醫生將來可以不考執業試就自由選擇執業地點,無限死永世做公立醫院/大學,亦無要求定期2-3年重新向醫季會申請續牌。 係無郁到對 海外專科醫格 的定義,但係就攞走左 醫委會﹑醫生業界去隨時唔續牌俾海外醫生的權力
屌你老母,你無撚腦,走去保衛醫生壟斷,你好多錢睇私家還是排公立醫院有特快權?同黃絲讚李嘉誠一樣on9, 李嘉誠玩地產霸權賺香港人錢吸到盡,投親票都企建制阿爺個邊,黃絲都可以走去吹奏李嘉誠

你望下條例先講啦。 新修例之前,有樣叫 limited registration 有限度註冊 的制度, 醫管局一路有用來請 海外專科醫生 來香港做。

所謂 海外專科醫生 係要HKAM,Hong Kong Academy of Medicine 香港醫學專科學院 認可的 海外專科資格, 一直只係批 英聯邦國家的 專科資格,無批過 中國專科資格

新修例相對原有的 有限度註冊 的突破位係 豁免執業試,海外專科醫生將來可以不考執業試就自由選擇執業地點,無限死永世做公立醫院/大學,亦無要求定期2-3年重新向醫季會申請續牌。 係無郁到對 海外專科醫格 的定義,但係就攞走左 醫委會﹑醫生業界去隨時唔續牌俾海外醫生的權力
港豬
仲同共產黨講法律條文你都on9,依家2021年,醒下
條文無用的,佢洗撚修例。
醒下啦, 方津生 係死藍絲來,突然轉死性咩, 只不過今次合作開的政府郁到自己利益先出來反
我認為就算無林鄭 引入大陸醫生都係時間問題
腥港就係比班豬管治緊
慘撚到
佢家姐好似係陳方安生?
呢d野都中伏
潘老母
方醫生
老不修
根本同一衆大陸人一樣,火燒自己先知道痛,死到臨頭才認錯,平時只有功名利祿,剝削別人。
是但啦,香港人都係等死
希望呢d醫生醫死多d藍屍先

Ching仲咁天真
今日已經可以修例,加埋支那醫生入去有幾難?
漏咗 從而x3
有競爭, 有得減
醫護冇光環
//假如政府可以直接引入已完成專科訓練的海外醫生, 咁就減少本地畢業生接受專科訓練的機會。//
你講咩啊
政府話唔會影響名額㗎
只能比個
咁多年都唔肯開多啲醫科學位,增加供應。講到尾醫科又咪係一科普通野,係都要做神真係好on9
仲要以為唔投林鄭就冇事
咁大個人仲咁笨柒
呢個無話開足夠位包晒全部人/全部local graduates 有專科位喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞