4年前投林鄭一票,今引入海外醫生,方津生「太天真相信政府」

431 回覆
1262 Like 94 Dislike
死廢老 發生左咁多野 燒到自己先開始話唔信
無講錯,你真係naive
柒娥信得過,豬乸會上樹
支持林鄭
終於可以拖低班醫護狗嘅人工
前兩年已經做埋俾你地睇,以為自己好撚醒個班,睇路
因為一齊起社署共事過? 聽聞當時D人都唔多服林鄭, 冇料唔得人心
支那醫生收利是紅包 先唔會醫死人做法 大舉進場
First time?
正常
考唔到點解係唔洗考
公立醫生咁少 但私人執業/私院/醫美咁多醫生
有冇諗過公營個醫療架構同offer有問題
聽過個醫生講 係HA做副顧問醫生 又oncall又多症又加晒津貼先15萬
一個醫生fg 出黎做醫美診所都10萬起仲有佣
又輕鬆 啲時間拎黎讀書又得
邊留到人係HA
訓練一隻黑狗成本咁高 點解唔外判比公安
升一個公墓員做官做特首 成本仲高啲 點解唔係支那調落黎?
on9,唔係叫中囉,你估果班人唔知唔識諗,弱智咩,睇時勢做人,政府極強勢,叫你食屎都要食啦
你明唔明我講咩我指你要人地入黎要考試解決唔到供應問題。 而家供應不足得兩條路,一係增加本地供應,一係比人地入黎,而唔係on99咁乜都唔做比醫學霸權搵錢。佢地反海外醫生,就應該積極幫手開學位

你上面個例子咪係做神結果,有個學位乜都唔洗做就有錢,人地要你個牌。

呢度好多冇邏輯,一講加學位就用乜乜乜手術黎講,增加學位,分流人手,等有能力嘅人再進修,同時有助降低各方面開支同醫生壓力
猫哭老鼠渣 成班連燈仔
首先,我唔雖要知而家收條件係乜,而係畢業條件係乜同條友pass唔pass到係乜。我話撚知佢係隻猩猩,佢pass撚到醫生執業試,佢就係醫生,反之,佢IQ180,物理學院士,但肥咗醫生試,佢唔撚可以醫人。
所以我反對唔撚洗pass 考試可以係香港執業。

第二,香港醫科係
香港大學內外全科醫學士

醫生可以做小型手術。
所以我先問,師兄你自己用開淘寶神器自己開刀切脂肪瘤。

最後,唔清楚果個係你。搞笑亦都係。
司法、醫生
下一波如無意外應該郁老師社工之類
總言之 所有涉及個人判斷嘅高薪工作
慢慢唔會再有香港人份 就算你點奶都唔會益你
以上行業一係轉行一係移民
I told you so
醫科都普通野真係唔洗同你討論落去
你小學畢業未
中學同學+做社福界
信佢講野既連登仔先係最天真
做特首最緊要識講大話 呃鳩香港市民
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞