黃妍Cath討論區(12)|新碟 九道痕跡|即將推出「極速」新歌| 還有你 劉君冬|還製作 極速歌

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
「唔好咁樣眼甘甘望住我啦,我好難為情。」

雖然冴妍要求白瀆凌別再凝望自己的胴體,可是阿凌還是堅持要看。

「你再望我插盲你對眼呀。」

「睇黎你唔記得左你隻狗仲喺我手上喎,嘿嘿

陽陽的眼珠快要漲出來了,冴妍只好閉起嘴裏任阿凌繼續細看,反正之前的醜事或許早已流傳開去,名聲失去後也不能復返了。

「其實我眼瞪瞪睇住你body係有原因架。」

「你鹹濕囉!」冴妍大聲嚷著。
[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (41)
https://lih.kg/uPefcCX
#658 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

陳述事實 大家幫手正正評
+1
至少派埋消失的人先
有時我好harsh咩
只係想你可以有首大路少少既歌
等自己根基再紮實啲先試多啲實驗性質濃既野
本來消失的人個副歌算係幾大路幾入腦
雖然死唔落bridge係要用間奏回氣係抵屌 但點講都正路過依家呢首啦
點知竟然棄撚左 係咪真係甘心停留喺圍爐層面?
從來未威風過 但就不斷做啲上左位響左朵唔驚人話偏門既歌 你最少都搵首歌好似Phil或者Jason最威果首一半咁多人講
依家係惡性循環黎
無咩人識 既歌手 繼續唱啲 無咩人想聽既歌 然後歌手繼續無人識 繼續出果啲題材無咩人有興趣去聽既歌
人地陳蕾講打機做題材 你就去講嘅悶玩唔悶既陳年文學 好撚心你啦 幾時先識醒呀
你啲咁出色嘅男人,無論喺邊度,都好似漆黑中嘅螢火蟲一樣,咁鮮明,咁出眾!
如果有人係喺TG谷入面又有連登戶口 對今次呢首歌最內心其實好有微言但礙於一X哥果班盲撐傻柒令你唔敢講意見 歡迎你地喺呢度暢所欲言 當呢度係樹窿就得架啦
呢排至知林婷改左名叫林千渟
咁黃妍跟返呢個pattern係咪叫黃千汧
不過汧係咪讀妍都成問題
sad 讀軒
俾我上幾個post嘅topic講中咗
消失的人消失了
真 從來唔覺得要做啲偏鋒歌
先show到自己識做音樂
要做一隻好嘅大路歌其實都唔簡單
陳蕾出咗婆娑沙門呢啲偏門歌
都要出返我想和你好好的呢啲大路歌平衡下啦
佢今年得天光前叫大路 之後嗰啲都唔太大路
佢真係缺乏啲大路歌
唔好做k歌
呢首歌俾我嘅感覺係撚編曲
仲要係撚得唔好聽嗰隻
太多花巧就會變咗奇淫技巧
咩叫K歌先???
天光前算唔算K
我想和你好好的算唔算K
就算唔做K歌
做啲俾人un到嘅歌都可以hit到㗎
呢兩首唔算
即係唔係唔俾佢做偏歌
只係想佢間唔中攝兩三隻大路啲啫
其實K唔K歌睇你自己點諗既啫
就算係I wish 甚至係留下來的人
呢啲歌唔係講情情愛愛 但旋律夠好loop
你好自然聽聽下會跟住哼既咁咪K歌
你老味成日未學行先學走
覺得佢班盲撐死忠同啲濕鳩樂評就係全世界 你睇佢尋晚live啲表現就知啦
定係我地太自作多情
不如佢ig表個態啦
如果佢係完全唔care自己咁樣做歌既方向係擴大唔到聽眾群 預左自己人氣係咁多就咁多 唔會諗住要點樣提升既話
咁我地直接收皮
唔再為左你既前途說三道四
唔駛再為撚左你條盟塞女激心
Spotify仲未有
Itunes直接search兩個月亮都冇,要經apple music條link先入到
真 偏鋒得黎留唔到印象比人既話
咁佢偏黎托柒啦
唔該擘大對眼睇下人地欣宜啦
佢今年全部歌
大路慘情
un un下既舞曲
dark dark地既叛逆快歌
呢啲先係多面向呀
蘸妍成撚日話要呈現唔同面向比人睇
你呈現左兩年都仲係面目模糊咋
https://sonymusichk.lnk.to/TwoMoonsIN
淨係呢幾個平台有
算數啦 完全唔想loop, 今年一次一次想佢搵得返崩壞初心上既愚勇 點知一次比一次失望 連我地呢啲死忠都無心機loop 點會有街客想聽
撳撳下𨺁明憙IG撳咗去陳曉華IG
原來屈D老婆同viutv啲藝人都幾熟㗎喎
係咪會過檔去viutv???
其實viu d人成日同tvb熟架啦 呢個圈咁細
仲成日都有couple添
係連登仔以為呢兩個台啲人既關係係此仇不共戴天啫
喂唔好扯開話題 繼續討論返黃妍
屌呢個post成日討論其他人㗎啦
btw等我開返個歌post宣傳下首歌先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞