黃妍Cath討論區(12)|新碟 九道痕跡|即將推出「極速」新歌| 還有你 劉君冬|還製作 極速歌

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
想像到會幾尷
唔明點解做得出
精和精蟲 幸運地遇著認定可同生共死

祝福天生的一對卵和卵巢

Baby很完美
https://lihkg.com/thread/2752354/page/1

黃妍:普通大陸妹一個,一街都係

覺唔覺個名單字係支那人先會改?
https://lih.kg/bdtNpNV
#20 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

又自quote
牙妍巧橙
黃妍個名喺大陸真係一街都係

影到牙妍心口漲卜卜
九龍半島鐵盒
• 9h

邊有自quote
下幾個咪你覆囉
覆左還覆左 但無特登quote自己 米屈
903 出咗廣告 sell 歌
係 今朝早霸王之前已經聽到
覺唔覺罪大好低能 之前幾首新歌咁多好機會宣傳牙妍啲野都唔落廣告 例如崩壞 天光前 呢首出到柒柒下先黎sell比人 第一次聽黃妍呢個名既話 接觸到首咁既歌 我係街客真係唔會有興趣囉
崩壞好似有落???
輕盈就肯定有落
無聲浪應該冇
天光前唔sure
甚至無聲浪應該都無半年啦
天光前之後嗰啲唔當係歌
算唔算係罪大上兩首歌無課呢個page既例證
所以輕盈同無聲浪佢完全唔識
佢啲post有輕盈同無聲浪㗎喎
咁真係唔知佢做乜鳩啦 定係佢有渠道一早喺半年前聽晒九道全碟 所以呢首對佢黎講真係相隔半年既新歌
又播
屌齋播廣告有柒用咩
冴妍被押到警局,警局內的目光全注視著她的性感打扮。

「阿sir,可唔可以圍個屏風遮遮呢度呀。」

警員不答允,還向她展示一段影片。
樹蔭 外景 營造困惑
獨個 望海 怎麼開始怕
然後 情緒 學懂 由日記收納
這一個 倔強 自己 會漸成熟嗎

主歌

嘈雜遠去 或者這裡 才聽到雨聲
可洗擦我糊塗個性
新轉變會讓我憧憬

預副歌1

追天空 白日夢 玻璃窗 如朦朧 掩蓋我視線
凌晨若哭過了 天光找鏡子 一笑去自勉
小星星 伴月亮 小花貓 仍同場 看著我表演
再想像每個未來 跟我遇見

副歌1

甜蜜過了 幸福信了 蒙蔽了眼睛
方知道愛情難理性
這一切算成年必經

預副歌2

追天空 白日夢 玻璃窗 如朦朧 掩蓋我視線
想開心 獨樂樂 把傷心 來遺忘 要學放鬆點
再想像每個未來 跟我遇見

副歌2

我沒磨掉我既有那稜角
只要留住我既有的感覺
這段無疑是最燦爛時光

捉不緊 未實現 捨不得 才茫然 怎會有倖免
拋得低 學自在 經得起 能重來 發掘我優點

副歌3

我等著我那未來
面帶更自信的臉
安撫我別太眼淺

結尾

雖然第二段直接將主歌融化左落預副
但係從結構上睇真係贏晒
有橋仲有埋尾位 呢啲先係歌手應有態度
黃淑蔓well done
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞