黃妍Cath討論區(12)|新碟 九道痕跡|即將推出「極速」新歌| 還有你 劉君冬|還製作 極速歌

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
出咗

黃妍推出最新派台歌《兩個月亮》
https://lih.kg/2752066
屌左了 大家入去講多幾句屌醒佢plz
Sor 正皮左
係咪得我覺得呢首好過消失的人
應該得你咁諗
成首歌出發點已經錯左
玩編曲玩音樂底玩到走火入魔
條女有勁多時間係唔駛點唱咁滯
我都係果句啦 啲歌詞少到得半首歌咁
但少得黎繼續可以比CM啲人屌vocal差
黃妍仲想廢到咩地步
之前條台灣佬編曲都冇咁癲
不過嗰啲歌可能有曲先
條台灣佬冇咁多空間去玩嘢
但今次編曲作先 條台灣佬就可以大玩奇技淫巧
星勤表示好正囉你地啲大眾樂迷口味差啫唔識欣賞 我地全體樂評舉腳話正就得啦

現實:兩個月亮?輕盈?無聲浪?咩來架未聽過喎
其實唔派消失的人同我沒有歌又特登拍個lyric mv係咩玩法
仲要呢兩首都好過兩個月亮
我估應該本身預咗要派
至少應該派消失的人
不過罪大唔知收咗903啲咩歪風
決定谷框hold起妍
但點知框又谷唔起 又死死地氣谷返妍
至於點解唔派返消失的人
可能覺得隻碟過晒氣
不如開過新project好過啩
點解會連spotify都冇垃圾sony

我都話你去取代王樂儀做黃妍御用
我去做蓮蓮御用填詞
轉用KKBOX啦
「你錯啦我唔係鹹濕呀。」

阿凌向冴妍解釋自己凝望她身體的原因。

原來阿凌是一個裁縫,只要看著女人的身體就可以知道對方的尺寸。

「我諗你都唔方便出去架啦,所以我用呢個方法幫你搵衫,無問題吓嘛😠」
睇裸體我都知佢尺寸啦
不過冴妍還是想跟出去。

「乜你咁麻煩架,拿我身上有捲廁紙,你自己包住對波呀下面咁啦,有少少透架。」

阿凌向冴妍遞上一捲廁紙。

於是,她開始包了。

「點算好,真係透透地...」

冴妍的粉嫩乳頭和恥毛在薄薄廁紙下若隱若現,引得一群男人在街上駐足觀看。

「啋,真係傷風敗德呀,我要打999呀!」一名師奶吵著說要報警,冴妍陷入困境了。
不一會兒,兩名警員奉召來到現場。

「你地邊個報警呀?」

「係我呀阿sir,呢度有個女人唔著衫好肉酸。」報警的師奶指向冴妍處。

警員看著近乎赤裸的冴妍,雖不禁吞了一啖口水,但還是要為此事作主。

「喂小姐,可能你覺得咁樣走出黎係好索啦,但唔好意思啦我地要拘捕你啦。」

「你拉我乜野呀?啲廁紙唔係我架!」

「公眾地方猥褻裸露身體呀小姐!師姐唔該,幫佢落孖葉。」

另一名女警為冴妍鎖上手扣。

「救命呀做咩拉我唔拉佢呀!」
咁佢全身上下邊度可以收埋張身分證
用兩個月亮夾住左
為左呢首歌而轉
咁即係呢首係主打
無聲浪都係轉咗個banner
輕盈乜柒都冇轉過
圍內主打 打完plug完晒都谷唔起
上年同期有崩壞 今年發生咩事呢
認命啦 歌有歌命
或者呢首好似崩壞咁
跨年成為下年唯一冠
當然我唔希望係咁
我想佢下隻歌好過呢隻
喺正下年冠唔使跨年蝕AP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞