一次過剝四隻牙係咩感受

361 回覆
75 Like 7 Dislike
Btw你係因咩事剝?當年係因為我d乳齒唔識自然剝落頂住下面啲恆齒,所以要人手剝
即係一次過剝四隻牙既感受
之前都係打橫生,淨係局部麻醉,睇住隻牙比牙醫鋸開,一塊塊咁攞出黎
之後縫針睇住啲線係咁飛
一次過剝兩隻完全無腫無痛 止咗血就正常食野 無野好驚
我唔係智障齒啊,係門牙數起第四隻牙
上下都要剝,一共四隻
好好彩地我第一次剝個陣唔知點解無咩血
所以第二次去剝就唔驚
其實冇乜野 上個月一次過剝左五隻 一星期左右消左腫
即係咩感受
講得啱呀
吐口水 咳 打乞嗤 漱口
呢啲要用口嘅大動作頭幾日都盡量小做啊
第一日我直情冇刷牙添
cut
兩星期?
點解啲人話訓一晚都無乜野
點解要一次過4隻? 有咩特別考慮? 咁點食野?
我4隻, 有三隻係智慧齒,一隻小臼齒
全身麻醉。做完咬住沙布出黎,唔太多血。
麻藥過後痛,但panadol搞得掂
瞓完一晚,第日去飲,咩都照食,無腫無痛
仲放咗我一個禮拜假
好似煉獄咁
上年剝智慧齒一次剝哂4隻,打左8支麻醉,個牙醫出名快手,打完麻醉就剝,15分鐘左右出番去剝完之後塊面又腫又瘀,好痛苦
但痛完好興幸自己咁樣揀,一野痛撚哂佢好過分兩次
早兩個月第一次剝牙,剝咗兩隻大牙兩點剝,六點鬆啲麻醉藥退咗大半就走咗去同人食飯又pizza又意粉又risotto
完全冇痛過,嚟緊準備剝埋另外嗰兩粒
黎緊杜牙根 人生第一次打針落牙肉。。。上網睇d 針好撚粗呀屌
我想知一次過剝淨4隻牙既感受
蛀牙定咩點解剝咁多
可唔可以介紹個醫生嚟
我18歲既時候揀全身麻醉手術一個鐘左右一次過4隻,因為如果單邊剝兩隻既局部麻醉手術,一次都要搞個零鐘。

我剝完之後一個星期食嘢比較慢同埋冇咩力,不過好彩傷口唔係好痛,俾既panadol都冇食過。

我朝早做完手術,黃昏出院去食碗雲吞麵食成兩個鐘。
開刀切牙肉仲要局部麻醉,有料到
我就係剝四隻
基本上有返咁上下需要箍牙嘅人都會經歷
放心 死唔去嘅
打麻醉針有少少痛 可能醫生手勢好 剝完一啲痛都冇
反而流血流到有啲驚唔知點解止血好慢 咬咗成晚棉花
Wa diu
黎緊我都要剝,剝牙唔係最貴
要鍍旁邊隻牙既牙根先最貴呀

我個銀包
我都一次過剝咗2隻
驚到喊左,個姑娘嬸嬸即刻捉住我隻手
事後覺得其實無野驚
師兄係咪箍牙?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞