一次過剝四隻牙係咩感受

361 回覆
75 Like 7 Dislike
放心 好閒 你直頭唔會痛 麻醉過左返到去啪兩粒止痛藥返去訓醒無事
好易姐 我都係一次過4 隻智慧齒
個醫生好快手
會唔會失血過多而死
嗰陣14歲都係箍牙所以要剝,個牙醫問分兩次定一次過,我話一次過啦,還掂都係痛一次過痛爽快啲,我老豆喺隔離聽到呆咗。
到剝嗰日,每個要剝嘅位喺牙肉打兩針,個牙醫問有冇feel,如果冇就開始,我話冇feel但可唔可以補多兩針。
剝嗰陣要兩個姑娘㩒住我上半身同固定個頭,牙醫就拎個前臂咁長嘅鉗夾住隻牙係咁chok,我老豆嚇到傻咗走出去喊。重點係隻牙剝出黎嗰下有啵唧一聲,好過癮,但又唔痛。
最後走嗰陣腫咗成倍,口罩都遮唔住,口水血水係咁流,流到成身都係,嗰種感覺記一世。
結論:打針最痛
當時唔痛
之後痛左一個月
智慧牙有一隻開始痛 睇黎要行刑了
箍牙剝咗四隻 都係打針嗰下痛
之後純粹流血不止 冇事嘅
全身麻醉,訓醒就搞掂,痛三至四日,但食止痛藥會唔痛,得閒就用生理鹽水嗽口,塊面會腫撚到胡紅軍咁,五日後乜事都冇
痴撚線
我個時cool牙一次剝晒4隻
我怕剝牙唔想分兩次剝 所以一次過
食左兩三日粥 之後唔好食太硬既野 好快無事
會打麻醉咖嘛
無事,見過同房剝一排都係咁,成口血啫
痛唔通就唔記得了 有麻醉又止痛
但一定會勁唔習慣d洞洞
試過麻醉唔夠 中途做做下痛撚到差啲暈咗
剝前覺得牙醫冇理過我感受
剝後事實係長痛不如短痛,一次過剝一次過好番
有得唔全麻就唔好啦,傷腦阿巴打
記得食消炎 抗生素 唔係會好痛苦
如果要開刀開完係會有啲赤
唔開刀嘅冇咩感覺
試過
智慧齒x4 一次過
剝完變咗倉鼠
同埋麻醉過個陣真係好痛
不過我覺得打理唔好,傷口發炎仲痛...係痛入心

傷口反而只係似比人打個種程度
平時好少留言
但我就係全身麻醉一次剝4隻智慧齒個個人
如假包換
我都係cool牙
不過一次淨係剝一邊 即係兩隻
剝之前我都好緊張
上顎下顎各自打左2支麻醉針
過程完全無感
剝咗我都唔知
On9me仲同個牙醫講:我好緊張呀
跟住牙醫話:下?已經剝左啦喎

之後佢開咗啲止痛藥比我
因為唔痛所以我一粒都冇食過
唯一感覺就係feel到棚牙多左2個窿
我諗都係睇人,我第一日食緊三文治同粥水,第二日餓到去食譚仔
幾年前先喺連登神醫度一次過剝4隻智慧齒
四隻犬齒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞