一次過剝四隻牙係咩感受

361 回覆
75 Like 7 Dislike
我個friend響公立一次剝4隻,第二日塊面腫過豬頭,不過比左三日病價紙佢
如果私家,D醫生應該會好手勢D
識人分開2次剝
輪住2邊腫
笑撚到班frd仆街
我就係怕剝牙一次4隻
一隻橫生要開刀同埋切半隻拎出黎
普通牙醫診所做
全身麻醉有風險,愈少愈好
咩事要成排剥 CLS咩
補圖俾樓豬欣賞下
慎入
鄧耀幹
以後會食唔到牛扒,和牛
去搵鄧幹耀啦
唔洗30秒就一隻牙
ruby 有無好牙醫介紹呀
剝完之後會好辛苦,基本上食粥/雪糕
菜都食唔到
係咪佢唔識呀
手勢好個d 一野chok 斷 我個陣打直生
我黎緊都BOOK左鄧幹耀...我諗住分開2次剝
一諗起要開刀剝就好L淆底呀
利申:箍牙剝過2隻...
我就寧願一次過痛算,10年前我箍牙都剝左四隻,當時係分開兩次剝,咁你諗吓要分開打針,分開驚2日,真係有長痛不如短痛嘅感覺

同埋上面啲巴絲打無講錯,成個過程最痛其實係打針嗰下,但打針都唔係真係稱得上痛,感覺係冤冤哋多過有痛楚感,另外剝完之後都有止痛藥食,其實係承受到,加油!
我就係一次剝四隻智慧牙 係養和做
本身下邊2隻都要開刀
醫生話反正你都全麻(監察麻醉)
唔差在剝埋上邊2隻無眼屎乾淨盲
所以我一口氣剝
剝完腫咗2-3日就無事
即係咩感受
連登個個都話佢勁,我咪去計下時,真係五分鐘仆佢個街佢手勢真係好好
搞到我心郁郁
btw...我箍牙剝個2隻牙之前打針又唔係好痛咋喎好似食野唔小心整損左個上咢咁...
呢樣真係最煩
由其係智慧牙個位好撚入
你個窿一日未埋口一日都會趺入去,好難了返出來,溂口水係沖唔走
由其係啱啱做完果陣,個傷口開始唔痛,可以唔洗食流質野,但D 餸趺撚晒入去,一了開見到一堆野係入邊,但大力了就痛,煩到爆
啱呀,如果連打針你都覺得無乜嘢其實完全冇嘢要驚,我覺得反而係剝牙之後自己好好護理個傷口最重要,最驚係有乾燥症!!!
依加諗返剝牙真係無乜野
我果陣剝完4隻智慧牙
而剝智慧牙既原因係佢鳩生 頂住前邊搞到前邊隻臼齒打橫蛀咗
由於橫蛀咗入去,無得補,要根牙根

做完後我發現剝牙跟本唔可怕,根牙根先係痴鳩線級數痛苦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞