一次過剝四隻牙係咩感受

361 回覆
75 Like 7 Dislike
Cool過兩次牙 覺得濕濕碎
第一次剝又係驚到仆街 手都震埋
點知實情係因為麻左 連牙醫幫我剝左都唔知
留名睇剝淨4隻牙
嗰陣牙醫比我揀局部麻醉做兩次 或者全身麻醉
我嗰陣唔想痛兩次所以全身麻醉算
箍牙+剝智慧齒,兩星期剝六隻
我都係剝4隻, 左右邊既小叩齒。
建議分2次剝,上次剝完一邊第二朝起身流到成口血要返去再止多次血。痛就唔太痛,最多係打針果下痛d ,剝緊會痛同牙醫示意下可以補多針。
認真答
之前睇菲臘牙科一次過 局部剝咗四隻牙
成個手術好似一個鐘都冇 都幾快手
最痛唔係佢剝牙嗰陣 係佢落麻醉針嗰陣
剝牙途中覺得有痛嘅話 記住記住同醫生講再打麻醉藥

雖然果次醫生話應該六個鐘內麻醉藥就會散
但係我自己就過咗成九個鐘 先完全有返嘴附近嘅感覺

止血方面 有心理準備頭幾個鐘都喺度流血
但係會越來越少血出
做完手術頭兩三日仲有少少血水係正常嘅

祝你好運!
好睇牙醫手勢,我一次剝四隻,局部麻醉,咬咗3-4小時棉花已經完全止血,幾乎無痛,只要唔好犯賤用條脷去頂個傷口

當晚食粥,第二日食清淡野,第三日就幾乎正常飲食

真正可怕嘅剛剛開始箍牙嘅頭3個月,食咩都會割到嘴唇,仲辛苦過剝牙
靜脈麻醉 一次過剝4隻
口腔面頰外科專科做
盛惠6萬

但手勢好好,完全唔會痛,係塊面種哂咁大把
睇你幾多歲,後生嘅話好快無事
一次剝兩隻牙成個月食唔到正常野
想問下靜脈麻醉係咩感覺?黎緊會做
打左麻醉針冇feel架啦 最痛係打針個下
之後剩係覺得有野係個口搞搞下,唔撚會痛
打針好撚痛
之後應該ok
點解條頸會有瘀血
無,同全身麻醉一樣,打落血到,5秒就訓著
你有自主呼吸,但都要麻醉師在場
訓醒就番屋企
咁而家仲有冇窿
都係箍緊牙不過只係剝咗兩隻
除咗支針痛之外 剝果下其實無咩特別感覺
就係有人剝你隻牙但無痛楚
點會冇 唔識就唔好鳩up

利申:手術室護士
我半年前監察麻醉咁做剝四隻智慧齒
因為個口打開得太耐 醒返狂咳
然後腫咗幾日 但一啲都無痛
所以爸打你唔洗太擔心
雖然等緊入手術室嘅時候我都勁緊張
食唔撚到野
剝完智障齒一定要箍牙唔箍會點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞