一次過剝四隻牙係咩感受

361 回覆
75 Like 7 Dislike
杜牙根?想知係點,未做過
鄧幹耀,我都搵佢,真心快狠準,我一次過剝4隻,其中橫生兩隻要開刀,都係total 5分鐘左右,佢好撚癲
我黎緊都BOOK左鄧幹耀...我諗住分開2次剝
一諗起要開刀剝就好L淆底呀
利申:箍牙剝過2隻...
我就寧願一次過痛算,10年前我箍牙都剝左四隻,當時係分開兩次剝,咁你諗吓要分開打針,分開驚2日,真係有長痛不如短痛嘅感覺

同埋上面啲巴絲打無講錯,成個過程最痛其實係打針嗰下,但打針都唔係真係稱得上痛,感覺係冤冤哋多過有痛楚感,另外剝完之後都有止痛藥食,其實係承受到,加油!
依加諗返剝牙真係無乜野
我果陣剝完4隻智慧牙
而剝智慧牙既原因係佢鳩生 頂住前邊搞到前邊隻臼齒打橫蛀咗
由於橫蛀咗入去,無得補,要牙根

做完後我發現剝牙跟本唔可怕,牙根先係痴鳩線級數痛苦

屌 淨係回想已經搞到我打錯字
真係想知?

文字描述:
細左sls
仲有年半先cool完
想知係點x2
聽完你咁講...我好似完全唔驚剝智慧齒了
其實冇咩…..過來人,都係cool牙所以要剝四隻牙基本上剝完之後你成個口會冇哂知覺,流哂口水都唔知,建議樓豬帶多兩包紙巾
然後就係陰住陰住咁痛成日食雪糕係個唔錯嘅舒緩方法然後就沒有然後了。第二日除咗傷口仲有dd 痛同出血之外都冇咩特別。
兩樣都做過,次次都遇到好醫生完全唔痛
我唔知係因為我係杜隻臼齒(比較大比較多神經),定係果陣幫我杜牙根個醫生麻醉唔夠,佢落得太保守,總之中途我已經無機會舉手叫佢補多針

落得唔夠係有可能的,我剝智慧牙同杜牙根係唔同醫生
我剝智慧牙係醫生A(已經係專科醫生),因為做4隻所以全身麻,book 好晒野訂好日期之後,佢Forward 我個case 叫我過去隔離醫生B (比較大年紀的,佢係A 既Senior)檢查同book 做杜牙根,醫生B一睇我個file 就好不滿,好似想鬧人咁問點解A叫你全身麻醉㗎吓? 我feel 到佢唔同意A做全身麻醉既建議,所以我即刻打完場話係我選擇既佢先無聲出
因為呢件事我估其實佢本質上係好醫生,唔想做咁多麻醉,所以後尾杜牙根果陣.....

杜牙根果陣我唔記得打咗幾針了,總之我係feel 到磨走我隻牙入邊d野同埋篤牙腳果陣既腰心腰肺既痛,所以我先可以咁清楚打晒佢D Procedure 出來
果陣由於腰心腰肺到神不守舍,我係完全唔記得可以舉手叫停佢,事後我先諗起「屌,其實係咪落唔夠麻醉」
杜牙根我直頭瞓撚咗比佢搞
瞓撚咗咁好
你係淨打針定有藥/有氣你吸?
咪做果隻牙附近打針,做之前聽人講打針果吓係最痛,瞓上床比醫生搞咗一陣我仲諗緊點解咁耐都未打針,廢事等咪合埋眼瞓陣,反正佢了了吓我又冇乜大感覺,到佢拎返啲撐出嚟我問佢你打針做未,佢同我講已經做完

btw我冇錢整牙套但so far而家5年果隻牙都冇事
無整牙套隻牙應該黑晒好樣衰喎
我係上面一隻比較入嘅大牙,睇唔到
巴打 唔好咁打沈我得唔得?
全麻剝左四隻
之後一個禮拜都腫撚到變左正方形
同埋腫痛+傷口痛+喉嚨痛痛到仆街
係咁冰敷同啪止痛藥就會好少少
食野只可以妹下妹下咁
都幾痛苦 但係可以一炮過都正嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞