其實PS5係咪唔會出大貨

396 回覆
579 Like 9 Dislike
佢大貨一出就冇人買
馬上值崩
我解釋過 當初簽約TSM只需要提供簽約數量嘅晶片 額外係加唔到 因為仲要應付後來簽約嘅其他企業 唔係你話加單就加單 大把車廠企業都無晶片生產 車廠唔夠大?
唔止車廠
講得出嘅大廠都搶緊
其實有樓主嗰堆機已經好多驚玩
依家ps5都仲未算係好多驚
越嚟越難justify到買ps5
撇除主機供應控制唔到, 最大問題香港罪大明知有排唔夠貨都唔集中處左D舊PSN+用戶, 派貨比其他零售商益炒家, 其實你一開始集中貨源, 7-8成比舊PSN+用戶, 剩返比其他人抽, 相信已經解決大部份迫切玩家o既需要, 唔駛次次同D炒家係度大抽獎....
第一水抽中咗
但冇咩game岩玩
我只係想講 呢個世界唔係得Apple 啲人成日講話Apple搶晒啲晶片 根本就唔係 唔係得佢一間大公司
真,不過PC都要炒顯卡
官方無貨自己加價就唔叫炒價
下個月夠期
轉左會唔續了
有機先算
其實罪大屈人食多2隻GAME同手制自己賺晒仲好, 駛撚派貨比D分銷商咩........
PS5等到有貨你有得買個陣可能已經準備出pro
永遠無限輪迴買唔到機 利:早已轉會Xbox開心使用中
食多隻手制 增加炒狗成本都一樣畀人鬧 如果要食多兩隻game後果難以想像
都係個句時間有限
玩完每日都要做的ringfit
手機每日任可能又要交下
仲有steam嗰啲近乎免費又要玩兩下
仲有幾多時間玩ps5?

人愈大,愈唔適合玩咁花時間的hardcore console
講經咩,推完部機量產唔到你信唔信?
呢樣嘢你問武漢肺炎
有約係身
罪大集中個POOL可以係營銷上有更多策略, 例如面分幾個PACK A+2 GAME+1制, B+1 GAME+1制, C剩機, A小人揀但易中的, 咁D人自然會買+GAME PACK, 而家係用戶嘈多過炒家N倍啦.....有SOURCE自然統計幾多係真玩家, 分配都易D.....
唔好嘥埋啲無謂錢啦⋯⋯要買一係買xss/xsx
原來係支那狗
一個月抽一次 都抽左成年
同d 同事 加埋大家屋企人,成廿個電話抽aeon ,抽左半年都冇一個人中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞