其實PS5係咪唔會出大貨

396 回覆
579 Like 9 Dislike
$10玩back 4 blood
垃圾到仆街
原來咁多年黎Intel都唔係擠牙膏
係真係咁辛苦先升少少效能
今日畀Apple 拋幾條街
好多人轉咗會去pc
唔好自己呃自己啦 唔會多幾多機率 根本止唔住班cheap精嘅貪婪 派機都係頭嗰幾個月嘅事咋嘛 都無派好耐 咁你抽到未?未啊嘛 所以個問題核心都唔係派機度
可能係啲毒撚Pr諗住派機俾啲Kol,然後可以晚晚同男神或者女神開語音打Ps5

我唔信連Sony職員自己都攞唔到Ps5
駁唔到
都係想搵野屌下
大貨出迫人換機 有機會流失客戶
慢慢過渡 等個community shift過ps5 再收ps4檔 淨低班人焗住要轉
game pass可以係PC玩喎
顯示卡貴呀嘛
買xbox仲抵
齋講gamepass對比過PC pass 同 xbox pass根本就差好少game
買PC pass 都係$29個月,唔洗特登買xbox
唔止係同遊戲機廠爭喎
手機,電動車,電腦嗰啲都係爭緊一樣嘅產能
2077出之前重係接近正價任買喎
登你阿媽可憐
PC玩steam又得,玩xbox game又得,做文書野又得,加多部PS5,齊晒

switch無野岩玩
早兩日先話iphone唔夠晶片要減產
仲有apple係tsmc最大嘅客
一早霸晒啲產能
Sony點同人比
我打機就主 PS5
PC就最近 $10 gamepass玩B4B
Switch都有嘅玩ringfit, 同埋之前MHR
我成五十幾歲,我老母死時你仲游緊水
咁搞法其實連同下一代機都好可能會係咁
PS5 產能唔夠, 到PS5 Pro 又係咁, 再延伸到PS6 etc.
又未必嘅
Tsmc, samsung都瘋狂起廠中
連intel都話要做代工
再過幾年應該會好啲嘅
你唔續ps plus
攞果筆錢買xbox gamepass 真係大把game係返到
好似話之前疫情,d車廠同賣電子野既廠停左d訂單,到現在疫情無咁勁,全部廠一齊落單,先搞到做唔切,其實唔止chipset,貨櫃都唔夠

我諗咁大個project唔會release前幾個月先落單掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞