其實PS5係咪唔會出大貨

396 回覆
579 Like 9 Dislike
兜到咁遠都係未講得通你點知9成人
話唔埋連點開機、邊度插碟都唔知
係 所以佢預個數量都係比PS4多 但呢個增長遠超佢預期 但佢當初同TSM合約嘅數量無咁多 人哋唔會加單畀你 要應付本身啲合約數量都有難度 點幫你加單
真係唔係想屌佢派機畀KOL
而係屌佢比堆唔識打機既kol垃圾pr
已經無左想買既意欲~
仲未抽到,抽到好絕望
希望屋企部ps4 生生性性唔好壞
其實我都半放棄
之前登記左既就擺係度由佢
抽中既叫醒我
PS5 仲難過買IPHONE
iphone最多係遲拎
ps5 係期都無得睇
地獄行銷
個期畀其他廠霸哂
TSM 又無有料既對手平起平坐
我記得Sony送左部機俾陳柏宇
之後又係個啲影住佢玩
跟住「多謝Sony,我好鍾意打機」之類
但就俾人發現佢無插電之餘,手制都唔識揸

反而主打打機嘅Kol就無邊幾個有
唔知個班美容Kol賣左部機未
SONY 索尼負責遊戲業務的子公司索尼互動娛樂(Sony Interactive Entertainment LLC,簡稱SIE),日前公開最新財報,顯示 PS5 主機因受到疫情影響供應鏈緣故,為配合玩家的搶購熱情,索尼通過空運而非​​海運將 PS5 設備從中國工廠運到美國,而選擇空運必定增加成本。考慮到 Sony 本身的 PS5 硬體價格,綜合計算每賣一台 PS5,硬體上大約虧損 170(約 4718 元新台幣)美元。

出1000萬部就蝕17億美金
所以話佢唔會推到太高出貸量
講真,暫時味有game引到我買機
搶唔到chips/硬件供應緊張呢d真係可以體諒
3080同iphone邊有比人屌到咁甘
個個到而家都係屌緊佢呢單野 因為唔係純粹香港係咁做 全球都有
就算唔係比kol 明知唔夠貨都唔會用派機呢招啦
抵佢死
PSN 吸血
有機, 有game隨時玩
無機, 有game出都係得個睇字

gameplay個班毛都無條
有既多數都唔係打開機
陳柏宇呢單野真係
無chips/硬件呢啲真係唔會有人怪佢

佢咁樣搞派法比人屌到仆街都正路
根本PR/Marketing都有問題
要買你ps5個班根本唔會睇有邊個kol有所以去買機
反而係睇你有咩game/死忠唔明佢派比kol做乜
不過又咁講 佢派嗰幾十部唔影響你抽機 你不如怨咗啲炒狗先 就算佢唔劃百幾部做宣傳 啲機都係畀人抽中之後攞去炒 個個Strong hold唔放自己玩就唔會惡性循環
派少啲機, 我地多啲機會抽到
好過無
同你老母做過兩次就生左你,易中到爆
ps3開始已經係蝕賣主機去打m$同任記
係而家食埋chips全球唔夠貨先乞衣咁出貨
intel 不思進取
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞