[請善用不推文]絲打們點整指甲?咩款?(24)

1001 回覆
8 Like 8 Dislike
哇 好咗好多
左邊原圖 係同一間鋪自己整嘅
右邊係整完乜其實真係一樣咩
右邊甲型又炒車 又厚 想點
話整完嗰下真係呆咗
以為自己眼有問題 唔知邊忽似
見好多shop都係soft gel平過hard gel
有啲price list淨係標價,冇寫明做soft定hard

而我次次都做hard gel
有啲心思思想試soft gel方便自己卸甲

想問下你地整完soft gel一般有冇幫你做到脹卜卜?
得一個店主? 係咪唔同人所以大炒 一係就p圖重filter
得一個人
點睇都都白白哋灰灰哋
佢真係直接搽白色
搽淨色都冇咁嬲
想問吓大家自己用完支gel掃(獨立一支嗰啲),會點清洗/處理?上網睇完都唔係好明
用gel cleanser倒落棉度捽個掃頭9抹炸
之後先套翻個蓋
我就係思疑緊係咪一定要買gel cleanser
請問絲打你係去邊度買呢?大約咩價位?
我好耐先整一次,所以冇買太貴

但如果絲打你長期整開都係買啲靚嘢好啲
bulider gel筆用唔甩毛嘅棉片抹走啲Gel就得
Colour gel筆先用棉片抹走啲colour gel,用專用洗筆gel/水洗走剩餘嘅colour gel
如果係DIY又唔係貴筆,可以用95度酒精代替,唔使特登買支洗筆gel,洗完筆記得用返base gel 輕輕潤筆(即係hi返少少gel落個掃度,薄薄地就夠)
補充返⋯
如果唔想用酒精又唔想買洗筆gel,可以拎一pat base gel 放係調色盤度,將支筆輕輕咁壓落去 來回咁將啲colour gel迫返出嚟,直到支筆冇哂colour為止。
最後都係記得潤筆。
Gel甲可以防咬甲同養甲,其他方法又冇自制能力係哂氣的
想請教吓
我諗住整日系款,用白色gel+美甲掃畫花嗰種,但自己畫完出嚟係會化埋一pat,係咪唔應該用顏色gel嚟畫?要點先畫到?
老貓燒鬚 竟然係你推咗文
Sorry
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞