覺唔覺Eric Kwok完全害死左曾比特???

605 回覆
1723 Like 296 Dislike
同今年Jace 首「隔離」一樣,好易令人記得
00 01年簽佢返嚟 嗰下我覺得係有眼光嘅 之後到酷愛先真係好紅 但個look都仲係泰仔咁樣
一直放置play浮浮沉沉咁 一年一隻碟正正常常
當時見佢轉去蛋記都幾唔想 但睇返轉頭似乎對佢係好嘅轉變
華晨宇同jer都明顯參考蕭敬騰果種,唱出瘋狂狀態,
聽完兩人唱狂人、鬥牛 果d歌
兩人平日成日cover 老蕭d歌

但依種唱法長久係咪好成疑問,老蕭都爛左聲
idle 定 indie呀
未聽過就話垃圾
老蕭 皮囊?
唔似
唔好捉字塞住先,回應人地啲point啦
本身連登啲風就唔統一 你咁樣根本講唔通
應該2002先簽
佢好似係2003樂壇新人
佢27歲就第一次紅館 比起依家好多歌手30歲先開到 甚至乎開唔到 都已經唔算好差
咁係一間公司咁長時間轉吓都正常 我哋打工仔都會啦
但原本仲摟打咼
捧起一陣就壓住,因為同時有eason,浪費咗佢幾年時間
我覺得係好彩佢走到
睇吓ginlee浪費緊幾多時間
mc同mike完全唔同風格喎
香港主流唱r&b已經唔多,主流出lo-fi就更加少
不過啲詞柒哩個同意
叫beta
jay fung??
Gin Lee 沉緊係事實,大不如前啦
咪就係
中英都唔撚對照
講真屌打原唱
根本班新人就唔應該搵老個班去填詞作曲
由歌詞編曲到作曲都跟唔上時代老土到喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞