覺唔覺Eric Kwok完全害死左曾比特???

605 回覆
1723 Like 296 Dislike
幾時先承認宜家香港樂壇係垃圾
有個爆炸頭先知有個爆炸頭唱歌
無左應該連有呢個人都唔知
感冒天團既存在已經證明係垃圾啦
Eason都推介仲想點
之前del post 都冇del 我不如
真係睇唔過眼留言 唔係唔支持你地 都要比d實力架
真心覺得華晨宇果d唱兩勁
利申黃
起步點已經無得比啦,支那咁多音樂學院,人地真係專注讀音樂
香港得個演藝學院

再同台灣比,佢地成個音樂圈可以接納到唔同種類、語言嘅音樂
香港呢,唔Pop都彈唔起
早十年淨係得情歌,呢兩、三年先叫做少咗啲呼天搶地嘅歌聽咋
我唔明樓上 唔係進步自己 係到9屌人
搞唔掂
以前點解香港係亞洲咁紅 你睇下張國榮果d
真係有實力 d柒頭淨係識講gay佬gay佬
華晨宇勁定mirror勁?

jer曲風同華晨宇少似
未聽過 如果係認真討論我可以去聽下
你有無聽多d歌手先?
參差d,高質都有
班老嘢管理層故步自封,墨守成規係一個大問題
所有嘢都係商業到不能再商業,歌曲、頒獎禮由上到下都係咁運作
唔會話同其他國家借鏡,取他人之長
所以local我通常聽無公司 youtube果d
佢聲底有the weeknd既feel
但唱埋eric kwok啲鳩歌
屌開豬西?
出左預告
mike 同 jay fung唱good time
MC jay fung 唱how many time

得張敬軒捧得起
aga
Jer啲live
係叫捧得起嘅 始終留咗喺嗰度都10年 但最後咪又係要搞到佢走
點會呀,我不是曾比特合唱版同n年前好心好報合唱版一樣咁hit,簡單啲講K歌好易取悅聽眾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞