覺唔覺Eric Kwok完全害死左曾比特???

605 回覆
1723 Like 296 Dislike
如果有細心留意,其實Mike好識模仿,佢翻唱嘅時候,不論佢係下意識定無意識都會模仿咗原唱。
所以問題嚟喇!Mike呢3首歌我完全聽到Eric Kwok嘅影子,最慘係Eric Kwok都唔撚識唱歌嘅
Eric Kwok似住同Eason 老友,當正自己真係音樂才子 如果唔係Eason,佢應該周圍R緊Job撈
浮誇都無轉假音
齋叫出黎 無乜特別咋喎
我不如好正喎
gay
其實咁有料,大陸咁多人都係最多幾年先出一個 ...
收皮啦 冇人想討論條大陸喱
幾有才華幾叻幾當之無愧都好,喺連登呢講大陸就一定係錯㗎啦 反之你唱歌幾垃圾都好,只要好似193咁就得
綵排版真係好聽啲,但覺得原唱最好聽
不過我唔係cloud都唔知有呢首
明顯有真假音轉換喎,師兄你真假音都未識分,獻醜不如藏拙
193喺連登彈起係因為「敢言」
現實世界Mirror,193啲fans都輸啦,全部柒軲轆
浮誇個兩個字邊度轉呀?
終於有人講
我疑惑咗好耐點解曾比特要叫Mike?如果曾比特係真名,點解佢咁叛逆唔叫Peter要叫Mike
聽連登仔講既話應該好快收皮 平時鐘意講自己聽開d idle 少人聽既歌懶高尚 (唔係踩佢地音樂 只係覺得連登仔鐘意唯我獨清 見好紅個d就出黎踩人普通 大眾口味係垃圾)真係好反感

咁多年黎 好多紅歌唔紅人例子 都係路人樣
Mike草一堆口水歌先唔係壞事黎 好歌久唔久一首就夠 始終依個圈係靠樣同觀眾緣

隔離mc d歌都係差唔多 詞更加一擔擔 都明顯係靠樣跑出
聽連登仔講既話應該好快收皮 平時鐘意講自己聽開d indie 少人聽既歌懶高尚 (唔係踩佢地音樂 只係覺得連登仔鐘意唯我獨清 見好紅個d就出黎踩人普通 大眾口味係垃圾)真係好反感

咁多年黎 好多紅歌唔紅人例子 都係路人樣
Mike草一堆口水歌先唔係壞事黎 好歌久唔久一首就夠 始終依個圈係靠樣同觀眾緣

隔離mc d歌都係差唔多 詞更加一擔擔 都明顯係靠樣跑出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞