普京:中國要統一台灣 不須動用武力

236 回覆
24 Like 154 Dislike
唔係

中共用左好多錢買通台灣基層 比左好多福利
所以票投国民黨

另外碼頭又比中共買緊

一堆搵錢台奸,出賣台灣

国民黨都比中共收編左

好多滲透左
其實唔係香港
韓國魚做左總統
做左總統
高層安晒中共既人
其實咁已經玩完
睇返 3年前 2018年9月中國經濟學家張五常嘅講話

張五常:你不讓馬雲馬化騰壟斷 經濟搞不起來!

https://zh.wenxuecity.com/news/2020/12/17/10157290.html
然後你睇下偉大習主席今年對ATM 做咗咩
我覺得佢講反話,中國已經唔係世界工廠,我諗唔到佢點賺錢
上次韓國魚單嘢都已經失敗咗,之後仲點會有
gdp量被超越 經濟影響力下降
政策不停被中共影響 因為好多美奸歐奸受到中國經濟影響力控制住 而中共係極權 受影響程度少
輸唔係一下減國先叫輸 唔係咩產業輸晒先叫輸 中國取代美國對世界有最大影響力咪輸
中國取代美國後 美國經濟一樣會增長
software係美國壟斷主導都畀人打得入 其他產業一樣可以
個個朝代都話自己千秋萬世,結果全部收晒皮
計晒十三億都勝唔到
只計三億又點勝呀
正解
問題依家邊有人理鳩中國先得
自從個人口數據出到黎已經露左底
經濟數據又keep住差 cpi插水咁插 那來的影響力
搞澳洲搞台灣出口都搞唔死 仲講話歐美

同個美國鬥software
Google Amazon Apple Twitter Facebook之類全球吸金
行業專用software Autodesk, Adobe, MATLAB之類全面掌控
中國車尾燈都見唔到 仲要比政府禁住搶 仲有咩發展空間
好有時事評論員嘅風彩

鳩up無成本
一嚟撚尻佢, 二嚟叫佢咪撚打呀你條仆街仔
如果係政黨治國好多嘢需要交代同責任
但有錢人治國其實同獨裁冇乜分別唔需要責任亦唔需要交代
自己想點就點
中國要統一海參崴 不須動用武力
佢無上連登 唔知中國國情 連登仔醒佢太多
係呀用念力就夠
反對刀近平陸獨分裂祖囯
立即退位交還大日本帝國
普大哥
強国出錢買返個海嵾威得唔得呀
支那覺得係嘅野
唔好阻止佢
仲要幫佢吹大啲

普京識玩
所以話普京識玩

連普京都出來撚狗
中囯滅亡時
俄國邊界向南擴張應該掂
要問問普大哥
有無興趣好似賣阿拉斯加咁
賣海嵾威畀返中共?
算啦 夠疆家下就統啦
人類上到火星都未到支支攻台
普京都希望任內可以將邊界向南推
中國己是世界第一,係啲戇鳩官員仲話中國係發展中國家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞