普京:中國要統一台灣 不須動用武力

236 回覆
24 Like 154 Dislike
民進黨奶共奶得仲勁過國民黨啦
只係好撚識包裝,口講同做兩件事
咁我又覺得無咩所謂 封死中國高端產業
產業升級唔到咪又做一世低端產業
依家已經支撐唔起個樓市等爆
最撚衰就係777, 原本溫水煮蛙, 港人已經習慣星期六日 北上飲喜茶 食海底撈 按摩
成個計劃俾777搞垮晒
一開戰俄佬實背刺中國
感覺好有骨咁

自信啲
真心話: 你放心搞台灣啦,有咩事東北三省我會幫你照顧
呢啲叫離間計
其實佢意思係我唔同意你武統台灣
咪撚亂黎,出事我唔幫拖
選國民黨咪同統一差唔多,你睇馬英九咪知
777 真心垃圾
庫頁島
珍寶島
黑瞎子島
佢暗示而家全世界掌握權力嘅人係班有錢人政府只係傀儡
好快有鄧炳強李加超加持,效果應該勁過777

習總有此猛將,一定贏到開行
精人出口
好簡單姐,將贏國歸入台灣,咁咪和平統一囉
就係咁 所以歐美國不停輸
壟斷咗低端產業一樣好大影響 你見美國對中政策畏首畏尾就係因為背後一堆有利益嘅人不停嘈
中共經濟影響力大就唔會封得死高端產業 大把美奸利益畀人鏈住 會不停諗計放寬對中國政策
另外 tiktok arm中國搶授權 都證明中國已經攻入咗高端產業
驚佢唔死 插多佢幾刀
佢連核彈都帶唔到出海真係笑死
又跣條𡃁
你講樣樣都廢到爆
不過其實老實講句

就算中共 真係佔領左台灣, 反而係更加頭痕

台灣人反抗性咁強, 到時日日反抗, 中共又要加維穩費, 拖垮自己經濟
新疆, 西藏 都抗爭左幾十年, 中共要出動集中營先搞掂

香港咁細, 都抗爭左咁耐........中共又要出國安法, 又要西方國家 反面, 先搞掂

到時台灣又黎料, 中共真係大撚獲
點輸法 美國經濟咪又gogogo
依家班鬼佬落場炒下銅鐵鋁 油汽煤 中國經濟即刻企左係道 加價又無人要 靠壓工人人工賺錢

高端工業好似半導體 航天航空之類全部有政府出口限制
美奸偷到幾多姐 而且中國係全面落後 偷丁咁多幫唔到d咩
搞黎搞去中國得software叫做得掂

問題中國最搵食嘅騰訊 阿里 美團一野比翠翠拍死
就係因為擁核呀傻仔
俄羅斯手夠長掉到歐洲
可以攬炒
但係中国潛艦過唔到SOSUS
又無戰略轟炸機
先會唔敢攻台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞