普京:中國要統一台灣 不須動用武力

236 回覆
24 Like 154 Dislike
唔係維尼做都仲有可能既
購買力平價即係考慮埋當地物價嘅實際購買力
用返經濟手段,你叫入面班弱智點等,之前企到咁硬
GDP(PPP) 呀
感覺好有骨咁
要明白普京是聰明人,一旦認為需要武統,下一個問題係乜?那就是俄國企邊一邊。

支持中國,就同美國對立。支持美國國就得罪中國。

同中國或美國對立,對佢都無好處,最能夠乎合俄國利益就係模寧兩可。

事實上,美俄合作,軍事上就能夠控制全球,能夠無視地球上任何一個國家。

在美國而言,反正強國都唔聽話,何不與俄找合作空間。

在俄國而言,擁強大軍事實力,面對中國擁大量人口、不凍港及豐富資源,長期虎視眈眈。
用念力
或者警告北京
你唔好郁手呀 我係你後面望住
唔係柒婆可能統一左
用愛膚堅就得?
類似漢堡包指數咁嘅野黎,支那雖然產值唔夠美國多,但物價又平翻好多。美國一日人工係美國當地可能買到3餐big mac,但支那一日人工係支那可能買到5餐big mac
美國最多打壓下你
中國心雄起上黎會陰d 陰d 搞鳩你
最大經濟體, 連電都要慳住用

有無聽過誠哥咁有錢, 佢屋企要慳住用電, 用到咁上下要點蠟燭
俄佬最想支那美國打餐死,然後佢自己上位
捧殺
普京真係醒,用呢個支那黎做轉移視線就可以令自己唔使中箭
而家講話唔使武力,更加係進一步用把口黎夾實佢叫佢咪撚打
即係普京表示,叫世界要關注中共嘅經濟入侵,同叫佢唔好武力侵台,如果改變咗而家嘅格局,俄佬是不願意看到的
俄大大捧殺等執雞
白痴仔,俄羅斯點會係紙老虎啊
你不如好好咁睇下俄羅斯嘅經濟,天然資源,進出口貿易,軍事 etc
有邊次契哥唔係想契弟死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞