發唔發覺班護士特別鐘意講風糧

636 回覆
1325 Like 500 Dislike
咁始終唔使執屎執尿做埋啲厭惡性工作,人工又真係好難高過你哋嘅
醫生起碼個公開考試分高
我都gur d
有咩驅使你做護師?

乜個個護士都要執屎執尿?
個個護士都要睇醫生咀面?
認知太淺啦

btw
糧單係到
幾時追到我份糧再話我知
俾10年時間你夠唔夠?
其實拎唔拎到唔重要,仲要係有得曬命自己做護士
證明引入大陸護士既重要性。做埋d下欄野都袋呢份人工
講事實姐,唔使咁嬲嘅。屎撈人
到底child 登有幾多善堂人士番工唔撚係為錢既
因為我完全冇嬲,你哋班護士做下欄嘢又想扮專業人士成日拎份人工出嚟打飛機,又唔諗吓自己係因為做厭惡性工作又要返shift 先有呢份人工,而家俾人開post笑你哋又唔鍾意。唔係講中晒你點會成隻癲狗咁咬住我呢,唔講啦我去食飯先唔想同你嘥時間丫,屎撈人
fg黎講係好辛苦,冇經驗,好多野唔識,上堂同實習只係教咗你1/10嘅野,之後要再進修讀好多advanced野同儲經驗

護士係最後把關,醫生開錯野,其他人check唔到,藥房check唔到,護士就係最後把關,做護士咩都要識,senior護士識嘅野可以隨時多過HO,咩都唔識嘅話好易俾人跣,好易就要報醫療事故,所以d fg成日呻,可以隨時冇咗個牌,到佢再讀多d書儲落多d經驗成為一個competent嘅護士嘅時候就唔會再呻
當全世界都行緊護士專業化
連登仔最鐘意嘅移民目的地美英澳加啲護士仲惡過啲醫生 自己獨立運作
你仲講緊做下欄野扮專業人士
井底就出啲少聲 唔好話俾人知自己給無知
高分係代表IQ高,EQ未必合格,其實有亞氏保加症嘅人都可以做到醫生,有d人只係背野叻都做到醫生,但佢地未必識得同病人溝通,傾兩傾可以唔耐煩,好多時要靠護士再轉達
餐廳可唔可以話忙就閪你
你咁識安慰自己
我都替你開心
起碼唔會好似之前咁做到抑鬱
叻仔👍🏻
講唔掂 淨係識話人返工執屎
護士人工值呢個價除左係肯做厭惡性質嘅野 仲有做好多clinical judgement 每一更都要assess好多野 亦都要識好多野 藥理要識 機要識用 protocol要熟 病人有事上嚟要知點處理
返屋企問你老母識唔識啦
好勁好高人工呀
屌護士已成月經post
次次啲護士post黎黎去去都係個幾類comment

無學歷一出黎起薪30k仲想點呀
咪又係為份糧做 真係有心做咩

講到你返工唔撚係為份糧咁 好撚肉酸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞