發唔發覺班護士特別鐘意講風糧

636 回覆
1325 Like 500 Dislike
你唔覺基本上所有argument 都係同nurse 有關,而唔會係醫生
hi 低端人口
答咗先啦 現實識唔識人跳返出黎
老師都可能因為學校受過不公平待遇所以乞人憎
但係空姐護士都有原罪真係無厘頭
問緊你非8大RN呀 有FT架
唔好咁講
本身degree都唔係收得高分
無話邊個拖低邊個
一個定兩個呀
你講開呢樣野,講個題外話先。
上兩次班護士嘈公務員凍薪唔應該凍埋佢地,我覺得非常啱架。點解唔係公務員要同公務員薪酬掛勾先?

加薪就識跟CS, 凍減薪就割蓆輸打贏要。

應該一早脫勾,唔係佢地以為自己真係咁賣座,咁值3皮起薪,完全忘記自己咩quali。
唔知你係太後生定純無知。
係不嬲護士就係低學歷先做(你問吓你經理當年咩成績)
無啦啦搞護士大學化先出咗咁多學店。做過護士都知,最緊要落手做就得。
當年打份牛工都搵到食,仲去讀護士嘅一定係好窮都成績差架啦我wm 都咁講,只係衣家搵食艱難,護士相對起薪高,又穩定咪多人讀囉,入學分數又高啲咁囉

不過呀,都唔係高分架啦高分嘅話邊個會想返shift 比醫生點呀認同師兄你講護士做嘅野係hands-on 野,樓上有人話咩護士要識呢樣果樣,留意pt 大小二便咁,呢個係嘅,但呢啲真係睇得多就識架啦,hca 更加alert 添啦cure 咪又係醫生
事實就係醫生唔想做嘅嘢就推晒俾你班友做,醫生面前就做隻狗喺普通人面前就認為認叻,即係醫生係大廚你班又係洗碗咋,大部份都係讀書唔掂又唔知撈乜咪走去讀護士囉,同啲毅進仔當差一樣心態
同啲毅進仔當差一樣原理,商業社會生存唔到咪入去幫人執屎執點
垃圾人口
你係咪想笑死人呀條命睇護士,執返嚟嘅私聊啦唔好睇到自己咁緊要
我有話中意食咩 思覺失調去睇醫生
急症忙起上嚟可以好忙
返風更係咪特別多case sin
咁政府錢真係要攞得就攞喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞