係澳洲住左4年幾 你問我答(2)

723 回覆
6 Like 8 Dislike
好似係喺rural,人工會高D
請問工作係做d乜
咪由WA QLD唔開囉,等佢哋自己玩死自己

到時佢哋啲市民頂唔順都會逼佢哋開

至於話政府散播恐懼,好正常吖,政府識得捉人民恐懼疾病嘅心理
嗰位巴打#394有講
Wa 唔開
淨係根據有無打針同埋negative testing result
exempt 自己居民出入/ 淨係家居隔離我覺得okay
佢地靠掘礦都夠做

Qld就真係唔知咩玩法
而家nsw放晒d人出去
儲咗成年半錢出去旅行洗晒d錢無自己友份
攬住堆吉嘅旅遊景點
仲有其他省㗎嘛
Congrats!!
巴打係行邊款申請?
有咩地方推薦regional nsw
其實我想去 TAS
820/801 partner visa
Onshore application processing time快過covid 前好多
恭喜恭喜
渣車
Hi, nice to meet u
Gold Coast Brisbane 邊緣人
要對你 partner 好啲呀
賣一個值成十幾萬
稅咁重,點買樓?
搵40幾50k嗰啲人交乜春多稅再講搵最低工資嘅人講咩買屋
其實搵咁撚少錢又得一個人不如去第啲城市啦,留雪梨把鬼
Your taxable income: $50,000
Income tax payable: $6,717
Medicare levy payable: $1,000
Your income after tax & Medicare levy: $42,283
Your marginal tax rate: 32.5%
This means for an annual income of $50,000 you pay:

No tax on income between $1 - $18,200 $0
19c for every dollar between $18,201 - $45,000 $5,092
32.5c for every dollar between $45,001 - $120,000 $1,625
Income tax payable $6,717

當搵50000pre tax +super
Effective tax rate 先 13.4%
有幾重
sydney jj
樓上成日講嘅food court係邊個
同埋有冇好食燒味飯介紹
但事實係大把人生活正常,而且澳洲一定係中產多過窮撚
你近唔近Flemington呀?
有好介紹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞