係澳洲住左4年幾 你問我答(2)

723 回覆
6 Like 8 Dislike
咁大班韮菜唔係唔割呀大佬
平時抄牌已經出名狠

而家摘晒名唔交一定用盡辦法玩死你
留學生pilot program完咗應該大開
你見佢連 科興都話當你打咗

不過tourist佢講明唔係priority 應該要擺到2022
我估年中左右如果無特別大爆
除非條友做到一世唔出境唔超速,否則一中就捉到你
咁講真 我地係人唔係機械人
大佬基本上vic 好多人lock到已經麻木晒
大把人寧願搏唔俾人罰好過再自己困住自己
分分鐘玩到出payg 時強山行withhold
夠薑一世打cash工
老咗唔拎pension
我覺得歐美上至政府下至平民其實從來都無好認真去看待過武肺

唔止 D 政策好似軟皮蛇

D 官根本本身個人 d 行為都表現出佢地唔當武肺係一回事
稅係聯邦政府喎
感覺上真係無乜料到
我識人lockdown lock到有抑鬱症
但仲未識到人(連埋佢地啲親戚朋友)真係中過武漢肺炎
呢個po有個巴打老豆中咗入icu差啲走埋,你覺得好好笑?
所以諗唔明點解有疫苗唔打
但係當大部份人都守規矩
你就為咗個AFL final去搏
有冇諗過幾多人同business 會受影響
自己high完但係成村人陪你受苦
我冇咩娛樂
最大娛樂就係 lockdown 之後寫 code ,一寫就唔會停,用黎賭波賭馬平日就炒港期美期而家炒埋天然氣

食就多啲,我食開都係廿蚊內,而家坐係東木,阿一開左新鋪,好撚掛住牛什麵呀

city 頭先講個 food court 真係泊到車就一定去,抵食到一個點,糖醋魚 $13 霸王雞 $12 包飯包湯

再唔係就泰國野
根本依家主要係玩死班醫護,如果佢哋發爛渣玩罷工就含撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞