準備睇精神科醫生

142 回覆
48 Like 3 Dislike
想知自己心理健康係點,更要揾psychologist 做evaluation
精神科識條鐵咩
你係咪精神科醫生無生意呀
無計架自己揀錯專科
香港大把人有
食左new foods 5-htp, gaba
唔知點樣先叫幫助到病情

完全係可以碌係床3-5個鐘訓唔著
食白瓜子先搞得掂
@euphoricmelancholy
想幫朋友
你好呀, 我依家都需要therapist
唔知可唔可以畀個contact我?
Thx
想問係睇邊個醫生
想問下 巴打睇邊個 之前睇過一個新症都係15分鐘
Case1指嘅係專科精神科醫生,定普通診所醫生?
蔡定國
多謝巴打
之前睇過一個歐陽xx醫生 好hea
另外你答唔答到我另一個問題
我講多少少,大約$2000/month
請講
想問下巴打你
你一開始就直接去睇私家精神科醫生定點?
因為其實我有少少想有referral去睇公家平啲
我估係專科精神科,普通科應該唔夠說服力
你讀大專可以向學資處借錢交學費 生活費等等
一開始睇私家,大約已一年 20k
我之前問朋友借,依家向學資處借
精神病藥仲係有個樽頸位,覺得總係要借助神嘅力量,才能得根治,我現在返基督教教會,情況好了點
普通私家醫生會寫紙比你去睇正苦嘅精神科醫生 或者你可以要求寫紙去私家嘅精神科醫生都可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞