24/7 Fitness 兩三年後小感受

423 回覆
495 Like 73 Dislike
pure 畸十一
FF weekends 比較少人, 又有衫褲 . 聽常我做完就去行街
旺角先755
fuck off la
睇靚唔靚係睇free weight
比較想知樓主秘密練兵時期練成點

Peak hours 間間都多人架啦

真係等得耐咪玩住其他或者開口問人囉
樓豬就係被濫收嘅其中一個
想知佢個下點縮
你有無繼續串佢
係外國本身係Anytime fitness member
講下少少感受

場地:見過最細既場都應該有3000尺,機齊但數量未必好多

環境:多數乾淨企確,大家玩完部機有意識用消毒噴霧搽返乾淨(做下樣都好)比下一手,啞鈴會跟返個重量位置擺

氣氛:遇到peak hours未必一定會好禮讓,但一定唔會出現霸鳩住部機成粒鐘既情況,好多時對方會主動提出switch,好多時都因為咁會吹下水識多個fd

返到黎香港去過anytime同 24/7,基本上所有野係完全相反哂,join左一年去左3個月就無再去過,寧願渣車去遠少少既club house 好過

Waterfall 點睇?
做機就收返埋先啦
我一開始做嗰時,佢已經借啲耳幫學生鬆下筋骨,然後避過左,我見條友冇咩講,我都廢事繼續串佢,反而側邊睇戲嗰兩個pt係咁話我做錯呀,借左腰帶力呀嗰啲可能我本身望落瘦,佢覺得我做唔到咁重,但係其實我已經專登做輕左20kg
人地唔洗做生意咩低能
唔想同人逼咪自己係屋企整間GYM囉
想知樓主句"濫收會員"係咩意思?
入會要有咩資格
測驗先? 證明自己識做尖?
bench又無rack又無都叫gym room?
閪客
想當年我仲讀緊BAND 3中學
有條MK撚狗咁撚我, 話約我隻揪
佢以為自己有腹肌就好撚好打
(但其實我當時己經舉左兩三年鐵,一直有飲奶粉
不過我BULK緊, 即係夜神起義 Bane 果種大隻型
所以D肌肉線條未現到出黎)
我D 毒撚FD 嚇撚到標尿

「唔好同佢打呀, 佢有腹肌架」
「你痴左線咩, 你見唔見到佢幾咁FIT 呀」

我心諗話你怕你嬲
有腹肌唔等於有力量
我笑笑口咁答應左條MK 放學去籃球場打過
fast forward 去到決戰時間
成班同學企哂係側邊睇
佢就除左件校服
成個小丑咁係到谷佢果幾舊腹肌仔

見到成班以為佢好好打果個情景,我真係快忍不住笑

雖然最後佢打到我仆街, 牙都甩埋
但完全同腹肌冇關
即係會員制要有限額?
咁會員咪相應加囉,到時咪又係有人俾唔起係度屌
人地做生意 你估開善堂咩
叫佢用同一重量示範正確姿勢
外國同香港點比 地方細唔再講 香港推廣健身越嚟越盛行 人多地方少 外國可能仲多人但地方大咁多 冇辦法啦
窮撚場唔好要求咁多
本身同fd做緊,驚個fd俾佢哋啲pt捉走,所以串都廢事串,返返去搵個fd算後尾有個好撚煩嘅pt,行過就叫我教練,我唔撚理佢,佢有日無啦啦行埋黎話睇下我點教個fd,我問佢係咪好撚得閒,佢話唔係我睇下姐,我話你得閒就去sell客啦,然後佢話我唔撚識教fd,跟手同我講呢度唔可以私教,然後行開咗同個fd做gym都唔得做錯指正都唔俾
其實你識做基本上冇人sell你,我玩左1年冇被sell過
你估真係無限咁收人就得咩
公司內部有計限額或者用其他metric有幾出奇?
做生意都唔係100%只睇眼前利益啦
如果越黎越多人好似樓主咁諗咪做臭左個branding囉
pure 好撚多人喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞