[I/A] (復活) World Flipper 日版 (230) 光暗風廢常駐 砲房通宵3P自動連戰約砲區

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
可以試下嘅比錢佢賺呢啲野可能真係有人提下佢佢會開返
就咁google translate應該都得?
10月17日 22:15頃より発生していたGoogle Play版の障害によって、スペシャルキャラ交換ガチャセットを買えなくなったので、イベントやガチャのように、ガチャセットの販売期間も延長してください。お願いします。

試下咁樣?係官網回報下

唔該聲巴!
戴返頭盔先,我日文寫同講比較廢,如果發現有錯嘅話請指正
問姐係抽copy定任抽架喎4隻字就得
記得紅色置中Size=6
新萬聖>一周年復刻>2周年>19/20聖誕復刻>新聖誕>20/21新年復刻
我真正要抽嘅嘢
我隨機平玩算啦。求教:
火技傷隊長用星忍U魔劍定澤塔U魔劍?火女僕係咪唔洗練,練火老師就ok?
長門VS水炭;EMT同冰魔女 有冇大分別?

Thanks

點先可以高分啲 差少少咁
啱啱先留意到 原來今次萬聖無出新武
定係同新pool一齊出
依家普通復刻 冇新嘢好正常啊
應該仲有新活動嘅
想問有水碳 長門就唔係必要?
無咩石又唔課嘅可以觀望下長門嘅水down數值先

長門嘅優點係攻buff技傷都有,而且未開2板可以期待下

水碳集中係攻buff, 主動技有比較罕有嘅火耐buff
而且佢被動自帶一個開技+攻嘅狀態,方便要疊攻up狀態嘅角色/武器
兩者cd差10,分別唔大

唔考慮長門未來2板嘅話我覺得唔抽都ok嘅, 除非水down嘅性能同傷害好高

引用返之前大佬聲嘅睇法
有啲難就咁比較,兩隻定位有少少唔同,唔算係上下位
星忍特點係200藍條,好容易就可以做到雙發,但倍率同被動buff其實唔算特別勁
zeta就倍率高+buff高,而且唔使疊,輸出嚟講zeta會高過星忍,但好需要練度/2板同裝備配合
個人感覺前期星忍會易用啲,但大後期會比較多用zeta
另外U魔劍係因為前期火隊無咩高倍率輸出角先鎖死U魔劍,依家一大堆技傷角,魔劍已經唔係必然sub位,涼宮/泳02/傲嬌妹/泳龍騎全部都可以睇情況同魔劍換,視乎對軸/判定/實際使用情況

水碳︰所有體系都岩用,尤其適合需要攻buff同火耐up嘅場所
長門︰主要技傷先會用,可以做副輸出/隊長sub,水down對輸出提升會比較大(尤其協力)

EMT︰純技傷buff角,CD易對軸,主要用嚟平衡攻buff技傷buff,主動技hit數多某啲場合有用(水F打down/水兵書對軸)
冰魔︰咩體系都岩用嘅萬用support,鈍足乘區+水down,水隊唔知帶咩好基本上用冰魔就岩,需要生存可以上主位甚至係隊長位
嘩屌咁遠嘅post你都搵得返
涼宮嗰排得兩個po
追故mode好快搵到
咁星忍容易連續開技,打rank會有優勢
正常復刻都會加新武嘅,不過我估同聖誕個情況有啲唔同
佢萬聖直接分左兩個活動嚟開,所以無特別係復刻活動加新野
連擊風嘅話,蛾子已經無用,唔使上,非隊長都唔建議用限女王,同埋Sa唔會上奶
有無普女王/春忍/警察/聖龍呢堆,要快一定係呢啲

隊長位調返轉m風兔sub可憐,或者sub花火/黑貓仲好,SA需要aoe多啲

Btw暗box真係咁殘定咩,連擊風唔係高配嘅話其實無必要跨屬
古泉同萬聖歌姬兩隻浮遊角分返開擺,歌姬sub偵探/d天sub古泉/蛇女sub毒眼罩啦

想快就唔好自動,手動控制返幾時開技,錯返開個貫通
另外睇唔到你咩武同珠好難比意見,但如果發現貫通好易斷嘅話就上下暗石板/深層

Pf都係類似問題,光砲要主位,八雲同火狼擺埋一齊會浪費貫通
有警察用返警察會好啲,因為組pf最重要係每個位開技都應該盡量儲到一個pf3

光砲sub八雲,警察sub火狼(或者調轉),暗叔可以sub 4星暗法,再唔係都可以試下sub暗百合
唔該大佬,我練星忍先
多謝你咁認真打咁大篇野
我跟你建議研究下先
差啲唔記得仲有幽玄域刷新,又多1500石備戰
無錯
星忍優點係開場果幾下嘅回轉極快,輸出未必會高,但勝在可以不斷開技

尤其面對TA/SA呢啲追求速度+多階段不停鎖血轉階段嘅關,開多幾次技(即使無咁痛)係有優勢過剩係開一下好痛嘅技

佢同zeta用法會有唔同,但唔係咩上下位

而且星忍主動同能力傷都係全屏aoe傷,需要清細怪(eg地獄超+風)或者協力想洗分嘅情況下好好用我風豬都係用星忍隊刷分
今次萬聖活動日任要打十場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞