[I/A] (復活) World Flipper 日版 (230) 光暗風廢常駐 砲房通宵3P自動連戰約砲區

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我用風浮遊打算9數
我都用咗啲時間
我技傷唔夠勁
有新手同普通超得,悠閑玩,諗唔到超邊兩個角,應該唔會抽角色住。求教路。
Box:
https://eliya-bot.herokuapp.com/69299
另外有新龍拳同狗女

暫時練水直擊,火技傷同雷PF (背水冇自殘唔識用,見官方好似推緊PF) 考慮緊水炭,心角,同團長。有玩開台版,所以想要新角色多過火狼暗叔之類。
但係其實冇野刷
你考慮緊嘅得水碳可以超
心角太新 團長係限
唔打住,謝場
多謝大佬curry
b巴第二個ac補上嗎
新手好似可以超 (有得揀)團長係光貫通加PF 頹廢look 嗰個?
新手好似可以超 (有得揀)團長唔係光貫通加PF 頹廢look 嗰個?sor. 覆錯post.
冇人唔打住了多謝curry
連擊風已經稱霸左3次SA嘅技傷關整一隊出嚟應該以後都唔擔心技傷唔夠快
多圖勿插,求指教
因為早排有涼宮合作
所以我哋口中嘅團長係涼宮
噢,咁我超心角定光叔好? 普通超得就水炭? 有冇其他火5星可以配技傷隊?
但係我唔知心角係咩
我以為講緊涼宮春日
原來可以超到咁新,我錯了
如果你係呢三隻揀,都係建議水
得長門同水碳可以開局100%
新雷五星
心角之王
我會揀風/燈奶
以前叫得太耐抽唔到
自建ac仲要係自己組隊

不過講返清楚一樣野先,官方推純色PF的確係推左半年以上,但對新手嚟講,要用PF都係用混色嘅光砲暗叔火狼警察
真心唔太建議新手去玩果啲又貴又唔算勁嘅純色PF

eg你想玩6雷PF,但你無雷龜弓/紫電/天機銃呢堆武,基本上係完全玩唔到,齊角都無用
風同光就更加唔使講,一大堆限角限武臨境域武,全部都係新手根本唔會有嘅野

除左難組之外,大部分關純色Pf其實仲廢過混色果隊先係最大問題
哪怕係頂配嘅純色PF,依家除左火PF3-C,其他果啲連一般老屎忽都唔會用嚟玩

事實就係近幾次活動就算弱PF,主流用嘅都係光砲暗叔警察火狼果隊混色
純色PF係得啲少數齊角齊武,無野做想搵野玩下嘅on9仔(eg me)會玩
新手與其浪費時間練6隊貴又唔勁嘅純色PF,不如練返最通用果隊混色
其實心角同光叔呢兩隻真係超完都無咩用...
你有蓮月其實根本唔急要光叔,尤其連光砲都無,唔好話光PF,咩PF都玩唔到,不如直接超光砲

心角都係類似情況,假如你真係好鍾情於6雷PF,咁我寧願超電鋸,雷nigga根本唔係用嚟玩PF
但雷nigga依家都叫頂配技傷輸出,與其玩PF不如跟返主流玩技傷算啦...
有無邊位得閒CARRY 獸王?
btw on9左,6雷PF點都係要左警察先再諗其他野
雖然話係大技傷時代
但都係唔少得光砲同警察
我見佢話想玩PF,咁咪呢兩隻,單屬跨屬都係佢地
不過依家主流都係先換絆斧,的確係唔使咁急超光砲警察住嘅

想玩技傷咪超其他,但預左都係單屬用,直接超返本屬技傷輸出/輔助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞