Twitch 遭受黑客入侵 網站源碼及實況主收入流出

482 回覆
116 Like 6 Dislike
人地講緊用英文stream比非英文stream 有幾多streamer唔係講英文去到top 1%?
呢D巨賺既全部都係10年來Streaming未賺倒之前已經投入緊
依家入行 普通打機冇特點 冇樣
有99.99%長期0-1 觀眾架
得 我睇左十年Stream
由廢柴到依家同native speaker講野分唔倒我係本地人定移民
果然女人主播先搵錢

仲話女拳
唔通係史丹利個台D觀眾特別窮唔想訂閱 而其他實況主D觀眾又特別有錢? 長期過萬人台真係講唔通
會唔會好hack d
咁咪唔做香港市場囉唔講廣東話囉
班韓妹講英文講到柒下都做得起香港反而做唔起
實學到 仲學到好多鬼佬潮語/俚語

例如榜上有名asmon光頭佬等起碼睇咗3年
https://youtu.be/0JWabBQ3sOk
又無line群 無discord群 無抽獎 訂閱又無特別著數 點解要訂 咁話曬都世界冠軍 睇佢俾人troll或者轉守為攻又幾搞笑 過萬人正常 連twitch都特登幫佢闢謠無機器人 好心就唔好學班白痴台仔亂咁散播fake news
你keep到100個忠誠viewer其實已經係top 1%
會學到好多日常表達用語同語氣
我睇耐左都覺得英文好左唔少
佢個分成唔係要分一半咩
實況主一半 圖奇一半
咁依個數字係分左定未分
呢個應該係計左分成但未計稅
同埋big streamers同Twitch分成好似係收7:3
接接 11561802 153915.63
kyo1984123 119497908 106473.3
蝦愛橘子 25202416 139234.34

我真係是但搵D台灣實況主拎去比都高過佢
係啦佢無機械人啦史粉唔好嬲
拿堆訂閱有抽獎嘅比
係啦有佢買機器人啦 一個月洗幾萬蚊買一萬人做蝕本實況
Ching 都幾癲
要loop幾多次佢少接工商少出廣告你先聽得入耳
之前同Microsoft 簽約喺Mixer 做直播
隔咗一段時間先回歸
唔通讀書
喂大佬 呢個表關工商咩事?
你做吓功課先得唔得
summit原來高過lirik咁多
睇xqc學
有左好耐啦,鬥魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞