《東張西望》訪問賽車手:揸車唔一定要讓斑馬線

347 回覆
546 Like 48 Dislike
今日射波,唔開post
今日射波,唔開post
今日射波,唔開post
要休息多啲

多謝
電腦大爆炸
我講緊佢話第一部車唔應該停呀
係人都知第二部有問題啦
重點係佢認為唔使停
係講緊第一部車
唔係講緊個部爬頭既撚屌呀
我講緊佢第一部車睇法唔算錯
你講咩第二部車呀
賽車場過灣唔留位都會罰秒啦
ON9既唔係條線,斑馬線全世界都有,
只係香港駕駛者戇鳩姐。

最慘既係運吉處寫指引又寫得戇鳩,
戇鳩司機就剩係會睇行人指引。
現實係斑馬線停車讓人會比CCTVB同呂車手屌,
(出面大把車手同樣跟住屌)

呂車手既字眼係,
1. 前車停車讓人,後車爬頭超衝,前車有小小責任
2. 路人冇擺隻腳出黎前車唔應該停
(如果係太古城食告票,搵電視台定係呂車手賠償?)
gd old days
$300陀地幻幻
駛近「斑馬線」時,須留意是否有等候橫過馬路的行人(特別是兒童、長者及殘疾人士)。你應減速,預備在「讓路」線前停下來,好讓他們橫過馬路。
如有人踏足「斑馬線」上,便須停車,讓行人橫過馬路。你在慢駛或停下來前,應發出信號,通知其他駕駛人。不要示意行人橫過馬路,因為可能有其他車輛駛至。

根本行人未搭出一步,車係可以唔停,有人喺路邊未踏出係要減速,隨時準備停底,因為行人一踏出,車就要停,如果行人唔踏出就慢速通過。
唔會,行人隻腳一日未掂到條斑馬線唔停都唔會俾人抄牌。只需要減慢車速至隨時可停底。
你係咪呂米高
無話唔得嘅,但當你慢速過緊個陣,是但一個人踏出一步你就要係讓路線前停得切,如果一個唔好彩撞到人衰多兩錢
佢係呂米高條𡃁,依家入pit換胎咩,要我停車,咪洗旨意。巴士佬都比人抄唔少啦,順利尊貴公務員斑馬綫,都周不時比人投訴唔停車。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞