|Switch機主討論(159)| Nintendo Direct 2021/09/24

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
https://www.nintendo.com.hk/topics/article/a_210924_08.html

《Bayonetta3》
利用雙手雙腳備有的槍械以及華麗的動作,讓天使與惡魔都俯首稱臣的美豔魔女——那就是「Bayonetta」。

本日於海外公開的「Nintendo Direct 2021.9.24」中,發布了系列全新作品《Bayonetta3》的最新影片。

《星之卡比 探索發現》
《星之卡比 探索發現》是正篇系列中的首款3D動作遊戲。

以過關為目標地在有立體縱深的3D關卡中,使用卡比的熟悉動作自由地來回探索。「吸入」跟「吐出」就不用說了,還可以隨心所欲地向360度的方向使出利劍以及針等等的複製能力招式。

以人造的建築和設施林立的不可思議世界為舞台,等待著卡比的究竟為何呢?

本作預定於2022年春季發售,敬請期待全新的《星之卡比》。

隻Voice of cards冇中文嘅
覺醒果陣話要執柒,最終都三年鬆啲就嘔到if出黎
如果搞咁耐只係出remake嘅,啲人應該會繼續問IS班人究竟去咗邊
3H又放手比暗榮,FE以外又理應分散唔到幾多人手
咁都要和諧
IS今年啱啱先嘔完隻wario出嚟
https://www.nintendo.com.hk/topics/article/a_210924_05.html

TRIANGLE STRATEGY
SQUARE ENIX精心打造的全新戰略RPG。

以HD-2D的精美畫面呈現壯闊的故事,以及如同往昔戰略遊戲般富含深度的戰鬥。

故事舞台為陷入戰亂的諾澤利亞大陸,玩家將不得不做出艱難的抉擇。

遊戲中的各種選擇與行動都會累積基於「BENEFIT」、「MORAL」、「FREEDOM」三種價值觀的「信念」,並影響劇情的分歧及加入我方陣營的角色。

你的正義將會邁向什麼樣的未來……?

本作支援繁體中文和簡體中文,預定於2022年3月4日(五)發售,下載版現已接受預購。

Chocobo GP
巧可啵的全新冒險舞臺是環形賽道!

巧可啵和夥伴們將使用個性十足的機具參賽。

在故事模式中學會遊戲規則後,即可按照自己喜歡的模式進行比賽!

施展火焰和勁風等熟悉的魔法攻擊對手們。

另外,還能使用角色特有的能力一舉反超?!

本作含有自訂賽程、淘汰賽式生存競速等多種玩法,隨時隨地都能與任何人一起遊玩!

與來自世界各地的玩家一起享受白熱化的競賽吧。

本作支援繁體中文和簡體中文,預定於2022年發售。

SE兩隻都同步中文
TRIANGLE STRATEGY似乎變埋正名
跟埋smash標準
亂鬥版要就返個分級先和諧,呢隻就似驚歐美女拳
所以下隻應該係IS自家新作
隔咁耐希望唔好令人失望

如果係大型remake (fe6+7 / fe9+10)
咁我又唔介意
原來隻Lappy係白金吉祥物
唔一定係Astral Chain
當年我買SWITCH有部份係為左佢
隻MH得咁少野透露既?
N64堆冷飯係咪join有普通會員都玩到??
因為得一隻新古龍,但係有10張新sticker同10個新動作
離佢發售時間仲有兩次大叻,唔急啦
我想問OLED版,有邊間有得訂而唔經狗源?
不能透露更多
要upgrade唔知差幾錢
-.-
收皮啦企鵝
其實你話接近全裸太性感都唔係事業線都冇囉
完全估唔到重製阿蕾沙,老實講ENIX/QUINTET系嘅game,隨左DQ系列真係好少重製

重製得1隻,另外4隻超任名作ARPG會唔會有機會?

阿蕾莎2
Soul Blazer
GALA幻想紀
天地創造

https://youtu.be/-n7K1_jvX-g
留返比cap水廠自己講
dlc換衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞