|Switch機主討論(159)| Nintendo Direct 2021/09/24

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
有冇nso, 有既去玩下紅白機定超任個版本先
其實佢唔係洛克人玩法,唔係清版過關,核心玩法係似Zelda
下年7月掛,上次都係再上次啲卷過咗期先再出
WTF一年出一次?港區係咪咁撚閪
未玩過Metroid 但有興趣試

不過有啲驚難度太高,以前玩惡魔城玩唔掂
metroid 玩法其實係...metroid
即係mario kart 玩法係mario kart咁

通常呢類game type 係叫佢做metroidvania,近年出名的應該係Hollow Knight
Metroidvania is a subgenre of action-adventure video games. The term is a portmanteau of the names of the video game series Metroid and Castlevania, with games in the genre borrowing from both series.

類銀河戰士惡魔城遊戲(英語:Metroidvania game,簡稱「銀河惡魔城」或「銀河城」)
銀河惡魔城遊戲中通常有可供玩家探索的大型相連世界地圖,但是進入地圖某處的特定地點往往會有門或其他障礙物限制玩家,只有當玩家在遊戲中獲得特殊道具、工具、武器或能力後才能通過。這些新的提升還能幫助玩家擊敗更高難度的敵人並找到捷徑和秘密區域,包括經常回顧已經探索過的地圖區域。銀河惡魔城遊戲通過這樣的設計使故事和關卡設計整合得更緊密,以精心設計的關卡和角色控制來鼓勵玩家探索和實驗,使之更投入自己的角色。
有免費?
我都覺得惡魔城好難驚買完好易棄
睇trailer似乎幾難玩
會過期
買完要一年內用
nso畀左錢,算唔算免費
原來係始祖咁誇張
我都有玩ori, 聲效畫面完全係超班,估唔到switch都可以做到咁,同我之前係xbox玩差無幾
特價個時買左兩張, 到而家都未用.....
冇咩新GAME.....可能買隻孖寶賽車算 再睇下隻密特羅德 & 瑪利歐派對 超級巨星
仲有一張卷預左買仆街mon
下年應該唔買
其實NS只要調較得60fps係唔難,係其他公司懶先port到咁。
今年少大作出啫
下年個陣容先抵買,坐底有botw2+bayonetta3
仲有卡比 Splatoon 3,若果有埋monolith新作喺23年頭嘅就抵到爆。
Metroid今日都未見有偷跑
橫向game佢係第一隻要喺地圖重覆探索搵路嘅,唔係嘅話mario同洛克人同惡魔城都係打完一關又一關
aeon有通知拎機未
今日都唔見可以安心買digital
聽日先正日喎
唔係提早一日通知拎機咩
晏多少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞