一句講晒,魷魚遊戲定今際之國?

634 回覆
623 Like 4813 Dislike
唔係 大逃殺先係

不過佢同Gantz 都係單純殺戮 少用腦
liar game 賭博默示錄 同今際就遊戲要食腦

不過魷魚有個位幾好 就係佢哋玩完第一隻game
個女人求佢畀佢哋出返去 但投票就禁繼續 之後講 你出返去咪改變唔到現況 其實呢下冇撚有錯

同埋 佢哋點解入去玩 個理由通順嘅
但遊戲因為小朋友玩 唔會有太多嘅規則玩出策略性
講咗有2

同埋JQK大戰還可以 不過首戰尺度好大

情節都合乎邏輯
其實漫畫 巴士隻game唔係主角玩 只係真人版拎咗嚟用
魷魚可以選擇唔玩 唔洗死,但金仔冇得選擇 一係死一係玩 刺激好多
公平機會接受死亡
又中
今際之國 狼羊遊戲 啲玩家互相望住 會唔會過到
真係
世界觀完全唔同
今際之國啲驚起碼唔係抄先
魷魚魷魚魷魚
唔裸冇咗種感覺
玻璃橋都過左仲要特登係佢地面前整爆啲玻璃 搞到佢地傷曬 根本就係想搞死佢地 不如直接殺左佢3個好過
但其實應該有拆解方法 唔係點會俾咁多工具你
漫畫真係好jenggg 真正燒腦
可能d 人就係鍾意唔洗用腦
玩命版六合彩
Both trash
無得 漫畫都有講明係撚9主角
以遊戲比遊戲,就一定係有西,
魷魚就真係睇現實既人生同埋個人演技。

原著 有階磚6 (絞刑21點) 有紅心7 (狼捉羊)
一個係初期正GAME但係棄用
另一個主角重頭戲紅心型,但拍得唔好,
玩鳩做狼既主角再用幾份羊架嘲弄佢呢個過程刪減左好多。

今際之國有原著相比,但偏偏因為咁扣左唔少分,
魷魚冇原著,賣點係咩就睇咩野,呢樣反而少左扣分位。
漫畫撚鳩主角既情節,
偏偏拍出黎第3集削弱左好多。
三兄弟,其餘兩個選擇犧牲既遺言張力偏弱。

一人生還三位拍檔送命,過關獎品換黎幾塊羊架,
贈多句,羊肉營養豐富,過關者必需,
落井下石既極致,但N字頭左膠公司偏偏會刪除呢D極致嘲諷場面。
笑死
連登仔逢踩必紅
紅心7 呢個的確係BUG 黎

N個只能活一個,本來智力類既,
階磚6既死亡21點/ 階磚J既打麻雀/階磚K既美人投票,
限制贏家白髮仔一個過關都冇咩大問題。

但係紅心7 限制一隻狼過關,
同其他紅心GAME理論上可以全員過關又真係好矛盾。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞