一句講晒,魷魚遊戲定今際之國?

634 回覆
623 Like 4813 Dislike
水雞做韓美女個角色,成套劇會好睇好多
遊戲就算啦 太垃圾
但講人性都要鋪排得好先有感染力

好似男主男二
完全無鋪陳過佢地有幾fd
一路都係男主重覆唔知讚定寸男二讀書叻
男二就木口木面唔多騷佢

咁嘅背景下睇佢地互插完全無震撼感
同睇路人打交差唔多

反而男主同阿伯有過交心戲
到玩波子個幕氣氛就出到嚟

仲有成日賣弄男主慘情
但佢人設本身就係爛賭啃老仆街仔
叫人好難投入
諗唔到四眼點樣殺到條女
然後就夾硬nerf到條女重傷無力反抗
除咗話編劇放棄治療之外真係無咩好講
好低質
我之前有講韓劇通病同埋netflix style既衝突
所以先搞到套野好參差
又未到一無是處既,今際入面有講過有栖本身係聰明既,只係懶鳩hea
如果真係打 條女有機會打得贏佢地兩個
一定要死到最後一人。根本無活路。
魷魚我無睇到 因為啲生存遊戲根本睇到唔想再睇 不過聽人講佢啲遊戲有兩隻都係誠如神之所說 一隻係賭博默示錄 畀人感覺更加差
班魷魚死忠會話你聽 遊戲唔係重點
係你自己先入為主以為鬥智鬥力
事實上 我覺得呢套野真係唔係鬥智鬥力喎
佢拍唔到d人有智力
玻璃佬唔講先正常
一來可以自己分多啲
二來佢都唔會100%肯定係咪真係分得岩,就算99.99%啦,都仲係有機會錯,錯左就死喎,就算機會點低都唔會搏啦,梗係等前面啲人確確實實試左先,仲要佢自己個Number係咁靠後,完全冇誘因要講嗑

真係除非佢係神崎直
但神崎直只有一個
今際之國 多靚女
魷魚其實係咪抄要聽神明的話
得連登仔屌
人哋只係想拍人性心理變化
而唔係點運作才智過關
到底你哋明唔明
剩係討論熱度 證明依套劇已經成功咗 仲有女一ig已經睇到followers由幾十萬標到依家2百萬 誇張
睇d人試路真係fall guy黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞