一句講晒,魷魚遊戲定今際之國?

634 回覆
623 Like 4813 Dislike
魷魚劇情太老土,演員演技都唔係特別好
今際好多都無必勝, 睇返個結局又真係無可能個個贏
個個都話魷魚講人性 其實今際都有講人性不過佢無大篇道去講JE
因為要用時間去講遊戲 魷魚D GAME太弱智所以先大部份時間去講人性JE
魷魚男主角係最大笑話本身係唔CARE老母爛賭仆街仔 入到GAME又變到左膠上身 跟住為左自己推個阿伯去死 但個FD為全家推人去死主男又無啦啦上晒身咁係度罵個FD仲嬲到想隊冧佢 去到最後又突然左膠上返身唔殺佢
第2個笑話就係個警察 tom cruise上身咩 成個主辧連個警察仔都搞唔掂 0計劃潛入哥下正常就收左皮啦
劇情直到玻璃GAME前都OK 但隻玻璃GAME真心弱智 好似趕收工咁推D人去死
黑社會阿嬸自爆玻璃技工憑實力又要屈佢死最後過左關仲要爆玻璃間接整死條女笑到仆街
人性
你地個人性係指d人蠢?
今際之國啲女正好多
人妻
魷魚遊戲真心麻麻 好多位都拖戲想飛晒佢
又左抄右抄feel 要聽神明的話+jigsaw
不過主角好演活到果種50步笑100步嘅人
玻璃真係好弱智, 其實改做空中跳飛機已經好d, 做到真係大人玩小朋友game會死而唔係嚮度玩賭運
我想問邊套生存game為題材既戲唔係講人性
話魷魚講人性今際focus 玩game呢啲真係
呢套都開始爛爛地
個廢中真係on9到震,明明自己都烚阿伯自保,轉身就走去學人做大愛撚

佢個fd其實最現實,真小人但有腦體力唔差仲要最貼市知道自己玩緊咩做緊咩,佢贏先最合理(如果係就神劇了) 不過唔知點解佢咁早就想冼鳩個主角 可能頂佢唔順
俾人頂住把槍係你頭到,睇你仲玩唔玩到啦?
今際之國,係要用腦睇,
魷魚遊戲,係睇人性同埋戒賭
直頭魷魚係可以係現實發生,但係今際之國冇咩可能除非時空錯亂
噬謊者啲畫風唔係人人接受到
但係套野啲打嘅劇情真係多咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞