[韓劇] 機智醫生生活 S2 (6)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
呢幕我睇到勁緊張
中字可以去邊睇
平時making好似第二日都未有
希望有kiss scenes making of
笑左

好鐘意美都既Butterfly 佢把聲好有感染力

翊頌生活中的愛情
救命
超正熊熊cp分析
今晚特輯係咪香港時間7:45 係tvn到睇?
定youtube?
應該照舊tvn播
https://youtu.be/eFBrRtLlz5U

第三季係禁語
果幕花絮都好好笑...
秋秋已經好可愛, 但wono仲要求佢可愛多D (其實仲有好多幕都係wono再要求多D), 先有劇入面果幕
BTW, 睇完S2 之後覺得大熊其實係入面應該知道wuli 秋秋係門口練習緊 (應該心入面偷笑緊), 佢擺明一直都好留意wuli 秋秋既動向!!!
其實見到最尾兩集咁樣趕收尾法都預咗冇
https://www.instagram.com/p/CUKEdG3pTXZ/?utm_medium=copy_link

睇黎冬天跟佢老豆出現, 但居然潤福都係果combination就有少少好玩...
高質+1 每日都去PTT等睇有冇新既分析 (+睇 台灣D人點樣同我地一樣追大小熊劇內同真人CP)

基本上樓主已經講左好大部分我想講既人, 不過大家唔嫌煩+長氣既都可以睇埋我既少少補充/感想

【第一季 第11集】越小心翼翼,越代表我喜歡你
對碩亨來說敏荷=不去理會內心跟她有關的其他聲音+我只能拒絕的人 <-因為EP12 根據大熊既話, 佢care 秋秋遠多過自己, 所以就算有好感都好, 都只能拒絕, 別無他選
認同碩亨好快手搵左敏荷出黎"所謂傾開佢", EP11依度已經拒絕左狀態

EP12 -> 再次出現我最中意大熊既台詞之一 -> ne ga?!!! 見過有人@bentley 之後就停唔到, S2 大熊再講依句果陣我腦入面淨係得依個係bentley大果左果樣
關於樓主既推測我S1果陣都有諗過, 但我果陣既結論都係偏向唔係小熊既文(當然之後R3果陣自己開始要寫文就一定把握機會搵大熊), 所以我認同樓下ch大既comment, 係敏荷定碩亨既論文都唔重要, 最重要係佢作為medium推動我地見唔到果2年佢地點樣比我地相像中更多既見面機會(wuli 秋秋爭取返黎既機會)!!!

同李翼俊office 果段又係睇左好多次!!!
//翊晙繼續開導說「大家都有別人,那你有誰?」的時候,
碩亨眼中有點水光,默默說了句「我怕她會受傷」,
我覺得這句話才是他最真心的心裡話。// 我S1睇果陣喊左, 心諗點解你由頭到尾都係諗住人地唔諗自己 我都係果刻肯定S2一定會追到(差在幾時, EP1/2我地仲話如果EP9/10先一齊就得返好少糖, 點知EP11先一齊)

之後獨處食泡麵果陣我仲記得S1果陣我又喊左, 因為果陣諗起翼頌既經典對話
你為自己做左咩? 我同你一齊食飯 (大熊不知不覺願意同私底下單獨同秋秋食飯, 仲會不自覺放低新西遊記+對住佢笑... )
不過樓主好勁, 5秒同醃黃蘿蔔我完全冇留意過!!!

樓下D PTT鄉民傾蛋糕果度, 我由EP1到依家都幾堅定係大熊送既 (雖然最尾冇講到)... 除左大熊送過辣炒年糕+影住熊公仔, 另一個就係送成個蛋糕而唔係一件, 如果係餐廳有蛋糕通常都應該晨早就切好一件件, 方便之後送出去。如果主廚有心送成個蛋糕應該都冇咩時間俾佢整個新既... 最緊要係, 依個蛋糕點睇都似街邊蛋糕店既作品> 餐廳自己
而且睇完S2我覺得 大熊送食物俾小熊 係表達緊 自己抱歉冇辦法係佢需要既時候係佢身邊
辣炒年糕唔駛講, EP12 偷果仔買既食物借花獻佛-> (秋秋要當值但自己約左99s食飯陪唔到佢)... 所以推斷返上去, 蛋糕係大熊推左飯局但又覺得對唔住小熊, 所以不記名咁樣送蛋糕俾佢

最後好想覆版主, EP1 已經入坑大熊既仲有我!!!!! 我對依D角色毫無抵抗之力 (94 最中意三千蒲, 88 中意阿澤阿爸同正峰!!! 雖然我仲係好中意狗煥)
又未至於係禁語嘅

不過都預左冇s3

殘體注意

我啱啱睇到呢個訪問,叫恩真做aigoo 動作。 佢竟然做呢個baang

(然後熊熊攬攬之後花絮,恩真就係做咗個類似動作

https://www.youtube.com/watch?v=mYKS1wt-iRQ&t
(唔想睇殘體可以睇YT開英文字幕)

https://www.youtube.com/watch?v=-wM5hlFZvQs
(唔想睇殘體可以開英文字幕, PTT班鄉民提供既)...

講起安恩真依個interview...頭先再睇先留意到第2段片有比S2既手勢 (3:16左右), 唔係S1已經決定好S2手勢定係wono採用左佢
3:39 開始學"大明oppa"

第1段片有講taeyu oppa (我諗因為同場佢都有接受訪問)...仲有提無挑 (you quiz 都有講)

我覺得安恩真同金大明2個都好岩去老羅D節目... 雖然佢地本人應該麻麻地綜藝 (中意睇但覺得自己去做就有負擔)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞