[韓劇] 機智醫生生活 S2 (6)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
傻瓜大明
我都希望係咁
大明愈睇愈得意
我要搵返佢啲舊片睇先
 愛是幫你拌炸醬麵和先替你盛糖醋雞、愛是喊著要吃肉便假公濟私的送去給你吃、愛
是不怕你吃多只怕你吃快、愛是先脫下來等著給你穿的外套、愛是等待、愛是喊你休息的
咖啡、愛是在咖啡上多標註一枚愛心、愛是塞在你手裡的筷子、愛是聽你唱歌、愛是喊著
你吃飯、愛是一直一直陪你吃飯。

愛是陪伴,是知道你害怕,於是陪在身邊的長情。
  愛是包容,是知道你喜歡,於是由著你適度任性。
  愛是同理,是無論如何與你感同身受,與你並肩同行。
  愛是尊重,是在可以的範圍裡與你對話,給你最大幅度的自由。

機醫嘅特別之處就係用好多唔同方式去演繹愛
唔係單單靠skinship去話比觀眾知個角色有幾愛佢嘅另一半
我去咗翻睇心靈的聲音
佢個集認哥好好笑
認哥仲有RM
安恩真上you quiz又係好可愛
恩真都有上RM
我睇緊檢察官內傳 恩真係入面都好可愛 雖然頭幾集無台詞
你繼續睇佢好正()
他人即地獄又係唔多戲份但好難令人注意唔到佢
大家之後會追邊套劇
見機醫陣容好似年尾至下年年頭都會有劇拍

有機醫演員既電視劇都會開黎睇, 睇唔睇完就後話
最期待mido 39、安恩真 一個人 同申鉉彬宋仲基套財閥小兒子 (劇情我超級麻麻但衝住2位主演點都開左先)
最期待39
小兒子+1 好奇呢個組合會點
等緊我bb套蘇里南

宇宙呀
最後一集冇見到你好可惜呀
個訪問大明同錫亨都一樣怕傷害人

羽朱啊你可唔可以星期四出多啲鏡比爸爸睇
特輯既佢勁q
我諗大明同碩亨真心似到一個點, 除左大明自己都話佢冇咁outsider之外...
唔記得邊度但某個interview佢講過做演員之前要先做個好人, 佢好睇重劇組合作愉快依件事...

作為基督徒, 佢話同爸爸講過做演員去表達自己既信仰 <-令我諗起SJ既崔始源

但我其實最好奇2 樣野
1. 碩亨係第一個寫既character, 申李亦係不約而同唸起金大明所以唔駛interview, 大明ok就搞掂。冇任何跡象顯示申李識大明, 點解可以寫到咁似既角色出黎!!!
2. "你地依班唔知咩係愛既人" (楊碩亨, 2020) EP11/12認證左
"戀愛高手" 金大明, 我地幾時可以睇到依part

再次多謝申李寫左咁好既character, 仲有多謝大明哥既演繹!!!
姨姨都想睇
姐姐想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞