第一太平戴維斯:假設中央介入樓價就會跌,屬於太過天真

173 回覆
192 Like 17 Dislike
咁你太睇小習大大嘅決心啦
你睇QQ 淘寶 加埋補習社

基本上玩殘咗
取消林鄭plan 都即刻收皮啦!
仲有需求?可以做租租又或者移民!
假設路邊社講嘅內幕消息係真。阿爺無set個做法。咁就姐係比左條生路地產佬行喇。要樓市死就唔係咁講野法喇我覺得
唔緊要呀 咪做第二個含大囉
今日唔set唔代表聽日唔set, 中共個態度可以轉得好快
到時真係惜售啲業主
咪收租長keep,租金又唔會跌
睇黎巴打你好想上車,岩喇,快d 儲多d 現金,等到佢2000蚊一呎就齊齊有樓住
No thanks

我係租租,準備移民!
認同,解決房屋問題,必須要政府大量興建居屋,根本大把人唔需要住一個有會所嘅私樓

私樓市場,平少少就鳩沖啦,你睇吓柏傲莊第一期價單就知道
咁你要諗吓 有啲人好大反應 特別賣做AA條友

而你覺得條生路點行?

其實好多時放風由人民日報呢啲
而家由個官把口講出嚟 佢係度講緊笑
加上港共777同689 加埋班真係覺得佢有腦癌嘅高官一致認為土地不足 樓價貴係社會運動主因 再加上國勢力搞大單嘢
其實對於打人材工仔無影響。 只係地產商要合作咁解姐。咪一樣照樣有錢賺。 無直接限你賣樓價咪偷笑囉。 你唔做一樣有第二個接手做.
唔會啦 只要政府起樓用勁平價錢for上車人士 就已經玩你一大堆二手樓
香港因為市場主導 加上政府無心去控制樓價 (我一直都講 我賣到賣到咁嘅價錢 你叫佢賤賣 唔會啦) 咁高地價政策下 必定會貴
而家由政府做控制 例如提高公營樓宇 或者做返好多類似居屋 同埋政府主導嘅重建計劃再用平價賣畀上車住客 二手一手樓交投淡靜 少承接 樓價升定跌 加上股市差 我唔覺得需求減 股市差 唔覺意樓價仲可以高企
中央在內地樓市介入遠較香港為深,但當地樓價仍然有所上升,故此假設中央介入樓價就會跌,屬於太過天真。

因為之前地方政府唔聽話。中央一出指導價 停按揭,深圳成交已經跌80%
佢係唔知,定係想叫人唔好驚
我估送層樓俾後生仔
係大灣區不過
null
邊會樓爆
最多升少d 咁解
全部市區靚地交俾房協由中國建築一隊二隊再引入中國工往師,勞工,地盤工人起居屋1房兩房賣300-500萬,調控樓價。冰封二手市場。

農地邊界再賣平6成

都時香港發展商只有房協,中國海外,
建築商 就係中國建築,中國鐵建,中國營造
香港商人認為中國政府非常天真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞