第一太平戴維斯:假設中央介入樓價就會跌,屬於太過天真

173 回覆
192 Like 17 Dislike
梗係冇跌啦,都無成交,哈哈哈
大袋入晒貨啦
大陸d樓跌到仆街wor
香港樓價點會跌
樓價繼續高企 但地產商都收皮 win win
啲專家9up就叻 真係醒搵到錢就唔洗喺度9up逗份糧
連燈AA日日燈個市,想唔跌都難
升50%,然後跌10%,滿意未?
增加供應係on9

大撚把有錢人,你平左,一樣比佢地掃晒

你要解決係起多d 居屋+延長禁售期,而唔係叫地産商起多d 私樓,你管唔到私樓市場。
如果介入都唔work
咁咪用武力囉
你當佢傻嘅咩
共同富裕 地產商 即冧
可以用嚟自住囉
條友應該成手貨自我催眠緊

其實唔使做咩實際嘢
港共淨係學廣州深圳咁整個官方指導價
樓價即刻跌2成
大陸樓主都無跌啦驚閪
佢想搶走之前囤既農地起公營房屋,唔係增加私人樓供應
中央介入後都升就代表唔會影響樓價
咩邏輯
利益集團要死頂
明晒
山頂啲樓會唔會跌到比你地買到
農地咪比你 除左再引傻仔炒樓外
對有錢人黎講 不嬲都睇唔起
是但出個人9up
中央有權定佢有?
即係話支那共狗冇料到啦 拉得 犯國安 顛覆國家政權
公然反對習大大 係咪提倡港獨 洗唔洗國安介入?
d 19 農地改做公營房屋係要改地契同土地用途,班19發展商之所以之前平價搶晒d 農地,就係為左呢一刻。一旦改土地用途呢道門被打開,後患無窮,到時發展商仲發,所以政府咁多年都唔肯咁做,頂多係d 19 地方以插針式起下單幢樓。

就算你話政府自己改政策改地契真係起公營,整個配套根本配合唔到,短期內冇可能改變到。

講到尾一定係變相叫人支持明日大愚。

根本打住自由經濟既口號下,政府好多時都無乜作為,唔好妄想樓價會大插,香港有現金買樓既人好多,佢地又供完晒d 樓,你插幾多對佢冇影響,反而插左佢仲有資本大掃。

影響既係岩岩上車既個班人,佢地供唔起,又樓價插,到時一樣有人接手頂住個市。

你想返去沙士價?沙士真係黎,你有冇幾百萬cash full pay 先,冇既話唔好諗樓價跌唔跌啦,與大家無關。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞