[關心Sony嘅人請入] 用咗Xperia 1 III兩個月,覺得要改善同保持嘅地方

133 回覆
65 Like 16 Dislike
Sony Group係近排將自己上市名叫集團啫 懶係聲勢浩大啲 電子部門叫EP&S 就囊括晒你講嗰堆業務
As of April 1, 2021, Sony Electronics Corporation, Sony Imaging Products & Solutions Inc., Sony Home Entertainment & Sound Products Inc. and Sony Mobile Communications Inc. were integrated into one company, and the integrated company is named “Sony Corporation”. (For clarity, the previous Sony Corporation is renamed “Sony Group Corporation” on the same day.)

https://www.sony.net/SonyInfo/News/ServiceArea/210401E/
用過下面咁多隻
XA ultra
Xperia A
Z5
X performance
XZ2
Xperia 1
除左Z5係自己on9跌機唔見左, 其他都未試過死到開唔到機
巴打高低階並用係咩事?
原廠送咩色殼
三隻色都有
如果將個app熄咗省電,聽24/96同DSD好似好聲啲……🤫
小妹lm
想用第二隻色
換個陣你同佢講要第隻色囉
好似無得揀 再唔係旋轉拍賣搵 有啲一嚿水都有
前排至少有兩位ching狂屌xperia 1點點點
想問下你宜家用部機用成點
感謝用心分析
一樓最尾嗰部份好重要
期望正常使用一部AN 機四年都好合理啫,兩年後冇security patch 會好冇安全感

仍在觀望Xp 1iii (512)
留SD/3.5mm 證明罪大係最清楚headfi /拍友真正需要。齋TIDAL streaming HIFI download ,就食咗>200G,即使有zx507,仍會經常只帶電話黎聽strm dnlo。計埋私人珍藏hi res ,齋音樂檔就過400G(用zx507嘅巴絲,請認真考慮用512G卡)
出咁少機都唔肯做耐啲更新
每個region 都有獨立software
Sony 好多region 要support 架
#抽水要講明
舊電頂唔頂到一日
如果中度用
影幾張相 wtsapp fb ig 上網
Sot 6hrs
睇你點用啦
正常情況Screen on time Max 5-6個鐘

我今日8-9點full charged抆電
開120Hz+LTE
聽歌睇片影相碌IG連登夾夾埋埋大概4個鐘Screen on
夜晚11點返到屋企
都仲有20%左右淨嘅

你話好又唔係
但中度用又唔使帶尿袋出街嘅
thx bro

咁佢原生啲ui好唔好用
用開三叔原生幾滿意
咪Pixel咁
你三星轉過嚟應該會覺得冇咩功能咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞