由細到大打機令你學識乜野?

270 回覆
40 Like 248 Dislike
100 %正確
如果打機唔開心
我不如唔打
點解咁多負皮
ching好勁
我細個識寫啲腳本對我人生冇乜幫助
都有嘅但少左好多, 本身我都多興趣, 相比之下好自然就放低左打機
但我本人對電子遊戲產業係respect嘅
認真答你 英文
速成輸入法
fifa ut

辛苦完一季 比你買到C朗 麥巴比又點
下一季咪又係要重頭嚟過
所以開開心心就得啦
多好玩的東西,早晚會放低
九十分無能為力
打機可以學到依個世界有啲冇羞恥之心嘅仆街
cheat code
modify transit data in memory
Hexadecimal
唔係講笑條片真係好撚悶

全部都係阿媽係女人我都唔知點解會睇撚咗咁撚耐
睇睇下仲覺得自己舊時返中學做通識嗰啲卷咁撚樣
依樣我到而家都仲學習緊
小學打字勁撚快
玩online game同人鬥屌
打得慢就=輸
聽英文嘅能力
你打機既開心係來自於唔洗認真,唔用腦,冇壓力地發洩控制慾

但有人打機既開心係來自於不斷提升自己實力,認真,用腦,沉悶既訓練,甚至打到有壓力,先會囉到快感。唔認真打反而唔開心。

我打moba game學到要top就要專攻一路,專攻某幾隻英。唔好大包圍乜都想練,認真揀路,揀英黎練,揀好左唔好轉。邊條唔最岩自己性格,邊隻英最岩自己能力範圍內能夠熟手練到接近最top,甚至成為最top。

到到最後,就算係朋友打下機,定係有機會打下業餘比賽。自然有你既位置,有人會搵你一齊玩。

同出黎做野係一樣,搵到岩自己既行業同工種,能力範圍內可以做到熟手,盡量試做最top。自然係坐係到等獵頭公司搵你,唔洗你去搵工。

當然,唔係話唔認真打機既人,就會唔認真工作。但打機好,玩乜都好,做任何野都認真既人,社會地位,個人成就,衰極有個譜。有好多人認真係會累,都有好多人認真只係一種與生俱來既性格同習慣。
2.好認同
路邊見到隻雞唔好打佢
可能係因為段片
機械人大戰: 平/片假名
pvp認自己贏唔到人地係技不如人
pve肯試終有一日會過到
我只係用數字回應樓主主題,唔係要認叻。
正如英文生肉都係啲基本野,都係好廢既能力。

我連睇地圖都寫埋出嚟,你以為我係勁人?
是但啦,就算打字快一倍都唔會有咩會發生。
佢話我慢,都係想你讚佢快啫!
我以為自己係Q1,原來自己係Mean
我覺得唔應該叫唔好咁「認真」,應該叫唔好咁「執著」
我覺得認真同執著係兩種唔同既心態

你可以好認真去打,但唔執著於結果,類似體育精神
贏會開心,輸會難過,之後繼續努力

但你執著既話,就會好肉緊高低輸贏,苦左自己苦埋隊友
因為有時你出盡120%力都好,都唔確保你贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞