由細到大打機令你學識乜野?

270 回覆
40 Like 248 Dislike
RPG - 會好係咁搵D 主線以外既野探索
槍GAME - 考反應
戰略 aoc 果d 真係考智力
online game可能文化交流 溝女
新一代既ARPG - 魂系列 就會覺得自己一直突破自己
食雞/糖豆人 - 將現實做唔到既仆街係遊戲做哂出黎
玩得幾勁都好
通頂升lv打裝
練技術上網睇教學

到你棄game果日你嘅時間就好似垃圾咁冇晒
玩hgame 學識溝人妻
學識人既行動全部都係某種利益作驅動
中學時期玩龍族
殺完人/俾人殺完,一定要打字係咁屌,
廢事佢即LOGOUT睇唔到

練到用速成打中文 75/m
玩巨商同人交易LFO同人換卡 騙徒手法真係層出不窮
知道呢個世界好危險 唔好咁易信人 要思考要謹慎
不過當然間唔中都會有老實人
1. 速成

2. 每個玩家都有機會成為你朋友, 或者成為你老友, 但大家都係大家嘅過客。就好似現實世界一樣,所以要珍惜能夠相處嘅第一秒

3. 無嘢係永恆 / 長賺,好多人玩嘅game都會有沒落嘅時候。 生意都係

4. 凡事都可以上心 但唔好太認真,最緊要係玩得開心

5. 世界本來就唔公平,想勁啲一係就靠努力、一係靠人脈(隊友)、一係靠(財力)課金
學歷史
要拯救世界做救世主
唔識睇地圖真係有啲on9
由單機game轉換去online game,發覺自己唔係永遠做主角
信長
真, 以前D破解遊戲要down落黎之後搞一大輪先玩到, 真係學識唔少電腦skill
玩過勁舞團之後覺得從此之後D手指好似界限突破咗咁, 有冇人有同感?

現實apply到?
如果你同隻 game 主角一樣係富二代,就ok
本多終勝
開金手指變easy mode
資料處理,適當時候做適當既野
剩係玩CS,枝槍平時放邊,幾時入彈,幾時換手槍打,被夾攻要優先處理邊個先
呢D基本野可以有人玩幾年都學唔識
去到現實世界其實都可以應用到,短時間內分析狀況再做
當然做唔做到係關技術事,但思考呢個過程都要快狠準先得
學識點用電腦。

屌那星,以前啲仆街電腦game 要行DOS ,係要用 base 640K memory,要左tune 右tune搞個autoexe ,要教off echo好多屄嘢,仲要成日fail,先入到隻game。

最撚記得,玩果隻7英雄物語,玩撚咗我幾耐都入唔到game 。
開心enjoy 先會認真先會進步。工作如是
我最記得以前買過隻老翻尋秦記RPG, D關卡過到咁上下會有啲H圖出黎, 之後學識點去原始檔搵返D圖開出黎J
唔知點解硬係覺得樓主好中二病
扔手掣解決唔到問題
試過扔完彈中張枱反彈落條丁,好撚痛
之後就再冇扔過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞