[不推文吹水] 機械人產品綜合討論區 #23 謝絕老翻 歡迎互毒

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
你好憎超魔神麻
你覺得超魔係雞係垃圾 狗都唔屌
係咪咩泰單隻?我唔熟,但THE合體系列應該ok嘅
我講可能好偏頗,你睇下其他人點講:
https://www.ptt.cc/bbs/Suckcomic/M.1291101656.A.7B4.html

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=9978&snA=118

簡單d 講係你要開新一集其實無問題,問題在於你時空設定喺兩集之間,但劇情同前作有矛盾,咁就係死症

而且角色性格唔承接1, 個個好似變晒第二個人咁,點睇落去?

超根本係侮辱緊頭兩集的劇情,侮辱緊系列的 fans

情況有少少似last of us 2 咁
成個系列第一隻係泰丹都未出 , 膽駁膽架咋

好既咪上神台, 唔好咪變年尾清倉倉底貨
Dynazenon係THE合體嚟架,所以泰丹唔係第一隻
另外泰丹幾時派?
元祖gridman快過泰丹派嘅話咁泰丹起碼係第三隻
但gridman係有合金
一般嚟講 Robot魂同海洋堂山口式邊個會好啲

Eva 八號機唔知揀邊隻好
山口式要擺得好睇同扭得順要睇個人
無玩過的話建議ROBOT魂
其實我都係當平行世界咁睇

不過套野啲魔神同兼用鏡頭畫得唔錯嘅
真係出玩具會買劍王同超
係WOR, 你啱, 以為勇者先係THE 合體
出年一月派
正喎total 加埋駛唔駛千2?
因為我都係用熟悉既人物 全新既故事心態去睇
咁你話官方 exact 超入面設定係無印既延續
有啦lung 就抵俾fans 屌
(佢上面大堆野都係一個pt 超魔啲人唔跟1、2)

btw 你自己唔中意冇問題
但冇理由去Challenge人地中意
無靈魂的東西其實好難支持

三十周年個堆玩具都係夾硬買

你睇下遊樂場個關個大佬幾無誠意

幾隻大佬炒埋一碟當新真係谷鳩氣
呢套算吧啦
唔使
宇宙界到左貨!
謝謝!

托咗朋友代買,所以無得急
咁我影住相上黎止渴 (如有)

今日有碌地時王開
好忙!正!
等你呀

輕微瑕疵
整體都靚仔
收貨

剛到

重甲1J
不過股Ball Joint似乎唔夠力,一路上甲上半身一路前後彎,企定還可以,不過長期display都係要上座
留個名先,順便貼下放假傷眼素組作
我都有呢隻HG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞