[不推文吹水] 機械人產品綜合討論區 #23 謝絕老翻 歡迎互毒

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
2條腰都甩晒唔見左

最凶大合體係用Gran Kaiser個肩合金軸去轉,對手插上肩甲,官圖抬手見到Gran Kaiser身旁邊接口留空亦見到個身同舊版一樣結構
玩機戰30 ,俾SSSS Gridman 毒到

想問下係咪冇一間公司出得好?

google 完冇任何一隻有人讚
睇你想玩啲咩
要玩合體機械人嘅,gridman暫時無一間出得好
代替品頂住癮先嘅,個人推介Gridman x Diaclone
出得幾好,但唔係同一個合體
純粹買嚟扭嘅figma都ok但無合體

Gridman應該先天設計有缺陷,變到不倫不類咁

但DX dynazenon就建議依家買咗先,出得好好多
同埋DX Gridknight差唔多見街,可以入埋合體

遲啲第三季Gridman x Dynazenon,gridman應該會改良再出
SSSS Gridman個合體設定唔合理, 邊間出都柒,
相反第2季既dynazenon玩具就正好多
月尾真係豐收既日子

幾經辛苦 都入到哂櫃

點解唔可以分開出 要堆堆同一個星期?
仲有部mg肥仔德 應該下星期到
好想真係放下假
隻巨獸特搜愈來愈貴
仲諗住跌價先買
哎呀仲想買奸笑果隻J下
dynazenon dx 同 模型差別大唔大?
有冇人知 旺角果頭有冇mark sein 模型買?
你意思係奸笑DX Gridman?
勸你唔好買,呢隻都公認係垃圾
除非你好似我咁,明知大伏但有愛,加上咁啱搵到非炒價重要有補件,咁可以考慮下
但你預咗質素一定唔好,所以唔夠愛都係唔好入
有無人知今日老千有無講咗啲咩關於隻最終合神
FB PAGE 有講幾句
彈撚晒票啦
最凶合神連隻本體都唔一樣
根本同舊嘅完全唔compatible
到底要儲幾多隻gran kaisar
GSC 成品THE 合體泰丹X DELAY 到4 月先派
$3100開訂, FB比人圍插緊
咁佢之前份說明書講到明可以合體wo
唔係之前買黎做乜
今次我都未必訂,等現貨算反正都炒唔起,同埋鬼知佢會唔會收曬訂之後再出parts鳩狗
真係唔知想點,依家兩頭唔到岸
貴過合體版,但又唔係合體分體而只係玩除甲

一係就平啲,咁我條氣都順啲
一係就分體徹底啲
真係把鬼

話就話關節改善咗,但睇真啲兩隻手一邊鑽一邊劍
拎起大劍嚟都唔多唔多有啲阻滯
心口部機個V字又係阻到扭關節
結論都係好睇唔好玩
咁洗乜又出隻新Kaiser啫
出淨甲都得啦
無淨甲就玩少隻算. 膊同心口d甲咁大件膊頭其實得180度兩個角度, 一係垂低, 一係舉上天. 普通人屋企邊有櫃咁高可以咁舉起把大劍
睇老千日文blog話隻Gran Kaiser係用Sol果隻再加緊關節,理論上三隻大致同模要互換應該係可以嘅,不過前兩隻啲關節未必支持到最凶件啲重量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞