GoPro 9 定 GoPro 10?

571 回覆
15 Like 1 Dislike
thx bro
支長棍係咪落水用?
落水好似要買handler,好多野要買,好貴
咁巴打知唔知潛水應該用邊枝?
Handler 我都要買
潛水個枝咪叫handler

El Grande有冇必要買
我見佢float 以為係玩水上活動
100cm比佢3way果個好用
行山自拍果陣就知 (加埋max lens)
max len mod係廣角?好貴
佢float既意思係支棒係空心,你甩左手佢會浮,其他就會直沉落海底
加左max len mod係可以部機360度轉都係會keep返個horizontal level,但gopro 9會得返2.7k,gopro 10有冇唔同就唔知

我個人覺得max lens唔係必需,睇你有冇咁既需要
有9同10既比較,原來10低光環境下都好左少少少
https://youtu.be/NT_HARrxkF8
https://youtu.be/UnxtRQqnRic?t=473

7:53 /7:58(內置superview/max lens)
畫面肥d/拉返直d

如果真係成日輕鬆拍野/timelapes(非落水/會跌部機)
換個len用一年都抵

如果真係有活動先買黎留念記錄,唔洗買
甚至用電話都夠啦
上年已經講過,gopro用埋d釘屎1/2.3" sensor,低光硬谷iso個畫質都唔會好

一係揀d 1" sensor,一係揀機械防震如osmo pocket,不過兩隻都係支牌
個max lens mod淨係support hero9,冇hero10,姐係唔洗買
等多幾代睇吓會唔會換大Sensor。
佢出新RX0賣$5290你買唔買先
如果針對夜拍,$5990買部ZVE10咪重好?
https://youtu.be/tBF_8-zVb0I?t=308

因為10代鏡頭蓋佢防水漬,len無改所以官網無寫。
利申問埋官方客服,係用到。
有伏都無計。
仲要等下個版本更新。
4k120 wor, max有無消息
唔緊要啦,佢都貴過500,要買可以再單獨買,free shipping
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞