DQ 達爾大冒險 ドラゴンクエスト ダイの大冒険 [2]

1001 回覆
13 Like 3 Dislike

覺得成套都好睇
除左結局很撚on9
咩GAME
好好睇
除帽變聲果句配得好正
其實都痴線
我係個商家實屌死班開發者
明顯動畫就係做宣傳用,而家咁想點
燒完錢比動畫,呢套野背後冇野賣唔蝕到仆街咩
bd肯定冇或唔賣得,漫畫完左十世都唔會用黎推漫
應該係PS / xbox 果隻,不過睇佢預告好似只到巴藍
https://youtu.be/1LNePTNsbss
其實呢套野既完整度同潮與虎都有得揮
故事超完整,伏筆,所有野都交代得好好
同所有人既出場位,連線全世界,所有曾經冒險既人都冇白廢個旅程
係王道漫既教科書級別
有生之年想 我們的足球場 都動畫化

老豆:做乜唔就住用,咁快玩爛

好鬼好睇Ar diu100集真係好完滿。我係pad 同佢合作先知呢套野,一開始睇頭幾集老師梅甘特個度完全想繼續jer住追黎睇,睇到波普犧牲自己打巴蘭(個陣動畫最新個集)真係搞唔掂,好鬼好睇明明套野D劇情都係D王道漫個幾味,但係又真係寫得好好睇個人best 10無誤。好好彩自己有睇未睇ge快D去睇
王道得黎每個角色都有血有肉,最撚勁係波普由一開頭人見人憎到最後變成mvp,冇佢成團人一早收左皮
同埋最重要既係由始至終final boss都係大魔王
唔會打完佢跟住同你講仲有其他大佬
堅感動
反手聖光劍,30年前,仲讀緊小學,睇緊閃電傳真機
成腦回憶,估唔到30年後睇到佢結局
不過一開始講哈特拉後面仲有個巴恩係ge正,某程度係引人去睇之後ge劇情。本身以為唔係套套有呢個設定,不過原來好似係DQ傳統黎
波普真主角個聲優請得沒錯
我把劍啊啊啊啊
把劍轉頭就好番啦
結局左
其實佢講咩地表, 天界, 魔界
冇咩概念
成套野由頭到尾都係地面, 無端端成日講咩地面,最中意地面,好似好多地方去咁, 天界魔界根本只係提下, 影都冇出過, 都唔知咩黎架
原本係咪想畫到魔界,天界篇咁

永遠既二號隊員
奸角哈德拉都有血有肉
cls 見到條友每個讚既comment都留負皮
心諗竟然會有人唔識欣賞
聽就聽得多,第一次睇就係新版。
睇係好睇,但有時真係頂唔順解釋一大輪先打

想問下係咪仲有後記?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞